Инспектори от Агенцията по рибарство изловиха на язовир “Тича” бракониер,

...
Инспектори от Агенцията по рибарство изловиха на язовир “Тича” бракониер,
Коментари Харесай

1000 лв. глоба за бракониер с вила на яз. “Тича”

Инспектори от Агенцията по риболовство изловиха на язовир “Тича” нарушител, който правил лов на риба с харпун самоделка от вила за сено. Наложена му е 1000 лева глоба. Известният извършител Ш.Ш. я обжалвал пред съда, само че две инстанции удостоверяват санкцията. Последното решение на Административния съд в Шумен е дефинитивно.

Засечката станала на 24 април м.г. измежду бял ден, когато инспекторите забелязали, че двама мъже с преправена вила правили лов на риба в язовира, на Ивановския ръкав. Щом бракониерите ги забелязали, хвърлили харпуна и избягали към с.Сушина, като зарязали и автомобила си. Инспекторите безпогрешно разпознали Ш.Ш., тъй като бил от известна фамилия извършители. С помощта на полицията било открито, че изоставеният автомобил се води на майката на бракониера. Открили го и му съставали два акта – за възбраната на любителски лов на риба с харпун и за препятстване на инспекция. Нарушителят вписал несъгласие, че е закъсал с колата си до язовира и не е носил никаква вила със себе си. То не е почетено и се стигнало до наказателно разпореждане. И съдът не е хванал религия на това изказване.

Магистратите акцентират в решението си, че нарушаването е осъществено в интервал на безспорна възбрана на риболова, поради размножителен интервал, а това обосновава даже по-високата степен на социална заплаха на действието.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР