Инспектори на Изпълнителна агенция Автомобилна администрация, съвместно с МВР, започват

...
Инспектори на Изпълнителна агенция Автомобилна администрация, съвместно с МВР, започват
Коментари Харесай

Инспектори започват проверка на училищните автобуси

Инспектори на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация ”, взаимно с Министерство на вътрешните работи, стартират инспекции на рейсовете, които транспортират деца и възпитаници.

Експертите ще наблюдават главно за редовността на транспортните средства и защитните колани в учебните рейсове, съобщи bTV.

От ДАИ обясниха, че най-честите нарушавания на водачите са неналичието на уверение за психическа валидност, изтекла шофьорска брошура и транспортни средства, които не са минали през Годишен механически обзор.

От организацията обявиха, че наложените санкции зависят дали са към лидер или МПС. Санкциите варират сред 500 и 5 хиляди лева

От „ Пътна полиция ” обясниха, че инспекциите са сполучливи. По думите на чиновниците от ден на ден учебни заведения, осигуряващи превоз на децата, се отнасят отговорно, изключително във връзка с защитните колани.

Органите на реда наблюдават за техническата редовност на рейсовете, както и за използването на алкохол. От началото на 2019 година повече от 900 водачи, пренасящи пасажери, са били глобени.

Според типа на откритото нарушаване или нередовност, санкцията е сред 50 и 500 лева

Очаква се инспекцията да продължи до края на месеца.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР