Инспектори на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) проверява

...
Инспектори на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) проверява
Коментари Харесай

Проверяват детските кухни и училищните бюфети

Инспектори на Българската организация за сигурност на храните (БАБХ) ревизира кухненските блокове на детските заведения и учебните заведения в страната, оповестиха от БАБХ.

Проверката е в детските кухни майки и учебни столови бюфети. Тя визира и всички обекти, регистрирани по Закона за храните, които се намират в учебните заведения.

Поводът за инспекциите на БАБХ във всички учебни заведения в страната е началото на новата образователна година. Целта е да се подсигурява качеството и сигурността на храните, които децата и учениците употребяват.

Проверява се произхода и вярното предпазване на храните, етикетите, периодите на предпазване.

На прецизен надзор е подложено използването на Наредба № 8 за характерните условия към сигурността и качеството на храните, предлагани на децата, осведомят от БАБХ.

Освен за храните инспекторите ще видят и по какъв начин се съблюдават противоепидемичните ограничения от личния състав, ангажиран с приготвянето и предлагането на храни в обектите за хранене на територията на учебните заведения.

Масовите инспекции ще продължат до 30 септември 2020 година, в това число. След тази дата обектите подлежат на формален надзор, който БАБХ прави непрестанно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР