Инспектори на Автомобилна администрация и Икономическа полиция установяват средно по

...
Инспектори на Автомобилна администрация и Икономическа полиция установяват средно по
Коментари Харесай

Масови проверки на таксита около летищата и автогарите в страната

Инспектори на Автомобилна администрация и Икономическа полиция откриват приблизително по 4 случая на ден на нерегламентиран транспорт на пасажери единствено на Летище София. При инспекциите са открити " помпи " за увеличение на сметките. Нередовните таксита оферират и превоз до зимните курорти.

Летище София - към момента една от най-доходоносните дестинации за така наречен " копърки ".
Любомир: За тях няма ред, няма естествена цена, по какъв начин си награбят някой, след това си го отработват.
Набелязването на жертвите нормално стартира още от зоната идващи. Шофьорите най-често чакат полети от Западна Европа, носейки табелка такси. Предварително приготвят изречения на няколко езика.

Росен Игнатов, Икономическа полиция Групово дело,,Национална полиция ": Тече едно договаряне на въпросната сума, откакто сумата е конкретизирана се качват в лекия автомобил и отиват за съответната дестинация.
Проверките на Икономическа полиция демонстрират, че такситата менте излизат в най-хубавия случай двойно по-скъпо.

Росен Игнатов, Икономическа полиция: На територията на град София досега това, което се откри в границите на 20-30 лева за курортите като Банско 80 евро или 160 лева
От началото на годината инспекторите на Автомобилна администрация са съставили 150 акта единствено на Летище София. В девет коли са открити устройства за манипулиране на данните на таксиметровите апарати. Инспекторите поучават в случай че станем жертва на машинация, да пазим касовата записка.

Красимир Сребров, шеф на ИА,,Автомобилна администрация ": По този касов бон ние може да проверим доста неща и надлежно лидера можем да го глобяваме.
От Автомобилна администрация плануват стягане на контрола върха касовите апарати.

Красимир Сребров, шеф на ИА,,Автомобилна администрация ": Ще променим и ще включим към Национална агенция за приходите всички касови апарати на таксиметровите коли за надзор. Тогава ще можем да ограничим ужасно доста документи, които сега ги пожелаваме към водачите на таксиметрови коли.
При инспекциите инспекторите са открили още, че някои водачи са карали без уверение за психическа валидност и непопълнени пътни книжки. Нарушения са открити и при използването на наложителната седмична отмора.

До момента са направени общо 830 профилирани инспекции.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР