Инспекторатът по образование започна проверка по случая с 12-годишното момиче

...
Инспекторатът по образование започна проверка по случая с 12-годишното момиче
Коментари Харесай

Инспекторатът по образование проверява случая с пострадала в клас ученичка

Инспекторатът по обучение стартира инспекция по случая с 12-годишното момиче признато в ”Пирогов ” след сдърпване с преподавател по физическо в 116-о учебно заведение в софийското село Яна.
Директорката на учебното заведение Райна Стоилова описа, че учителката по физическо е упорствала учениците да останат с неизвинени отсъствия, защото са закъснели за часа по история и са вдигали звук. Учителката по физическо е била дежурна за деня. При покачване на чина ученичката е получила удар в корема от ръба на чина. Стоилова сподели, че е схванала за случая от полицията.

„ Учителката е склонна да се кара. Не отхвърлям да е удряла плесници и да е имало физическо принуждение. Провеждала съм диалози с нея и съм я съветвала да е по-умерена ", сподели още Стоилова, пред Българска национална телевизия.

„ Учителката сподели, че не е схванала, че е блъснала детето. То не е споделило незабавно, че го боли. Чак в последния час, детето се е оплакало от болки и си е тръгнало. Предполагам, че е вдигнала чина и по този начин е блъснала детето “, описа тя.

„ Сега следват инспекции. След този случай ще има наказване. Има случаи, в които учителите си изпускат нервите “, призна още шефът.

Бащата на потърпевшото момиче Христо Кондов разяснява, че никой от учебното заведение не му се е обадил, с цел да му заяви за случая. Детето е под наблюдаване. Той разгласи още, че ще съди учителката по физическо.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР