Инспекторатът на Висшия съдебен съвет наложи глоба от 300 лева

...
Инспекторатът на Висшия съдебен съвет наложи глоба от 300 лева
Коментари Харесай

Главният прокурор забравил да декларира дали е в конфликт на интереси

Инспекторатът на Висшия правосъден съвет наложи санкция от 300 лв. на основния прокурор Сотир Цацаров, поради неподадена декларация за имуществено положение и липса на спор на ползи за 2016 година, излиза наяве от информация в уеб страницата на Инспектората на Висшия правосъден съвет.

Обвинител №1 е длъжен да подаде такава декларация след последните промени в Закона за правосъдната власт. Цацаров е и първият осъден от ИВСС с новите му пълномощия да поддържа указател за този вид документи и за влезлите в действие наказателни постановления.

Това е любопитен поврат на сюжета от предходната година, когато избрани медийни кръгове започнаха акция против честия конкурент на Цацаров по време на съвещанията на Висшия правосъден съвет – ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Според изявленията ДАНС и Национална агенция за приходите разследвали Панов поради неподадена пред Сметната палата имотна декларация. От Върховен касационен съд още тогава обясниха, че т.нар Трима огромни в правосъдната власт (шефовете на Върховен касационен съд, Върховен административен съд и основния прокурор) се регистрират единствено пред инспектората.

Подобно на Цацаров, санкция за неподадена декларация за парцели и спор на ползи ще заплати и различен почитан прокурор – членът на Висш съдебен съвет и някогашен началник на следствието Евгени Диков. Той ще заплати повече от Цацаров – 400 лева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР