Инспекторатът на Висшия съдебен съвет (ИВСС) е прекратил проверката по

...
Инспекторатът на Висшия съдебен съвет (ИВСС) е прекратил проверката по
Коментари Харесай

ВСС прекрати проверката ЦУМ гейт, нямало нищо нередно

Инспекторатът на Висшия правосъден съвет (ИВСС) е прекратил инспекцията по аферата " ЦУМ гейт ". Това излиза наяве от писмо на Висш съдебен съвет до правния сайт defakto.bg.

Мотив за прекратяването е, че няма нищо неправилно и смущаващо в срещата на основния прокурор Сотир Цацаров, предприемача Сашо Дончев и тогавашният член на управлението на Българска социалистическа партия Георги Гергов в кабинета на Гергов в ЦУМ.

Целта на инспекцията беше дали Цацаров е уронил престижа на магистратите като е нарушил нормите от Кодекса за етичното държание на магистратите.

Според Инспектората срещата се е състояла, само че не е ясно какво са си говорили тримата, защото нямало непряк очевидец, който да удостовери това. Сам по себе си пък фактът на срещата не нарушава никакви правила и правила.

Веднъж болшинството към основния прокурор във Висш съдебен съвет отхвърли да се занимава със случая. Искането, импортирано от Калин Калпакчиев, стана мотив за изнервена реакция от страна на представляващия Висш съдебен съвет Димитър Узунов, който даже си разреши обидни квалификации и съобщи, че настояването на сходна инспекция е " забиване на нож в гърба " на основния прокурор.

Самият Цацаров отхвърли да дава пояснения по случая и се самооправда, като изясни, че не е нарушил закона и служебните си отговорности. Той отхвърли да посочи какво са си говорили на срещата с Гергов и Дончев и атакува Лозан Панов, като съобщи, че не му дължи пояснения с кого се среща. " Не сте индивидът, който може да ме съди ", съобщи тогава Цацаров.

В началото на май т.г. Инспекторатът обществено разгласи, че прави инспекция на случая по постъпил сигнал. Впоследствие се обясни, че подателят е Гражданското съдружие „ Боец “, записано във Видин, деен участник в шествията за европейско правораздаване и правосъдна промяна у нас.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР