Инсбрук. Малко преди началото на неформалната среща на министрите на

...
Инсбрук. Малко преди началото на неформалната среща на министрите на
Коментари Харесай

Die Presse: Портрет на Адолф Хитлер внесе смут в срещата на европейските вътрешни министри в Инсбрук

Инсбрук. Малко преди началото на неофициалната среща на министрите на вътрешните работи на страните от Европейския съюз в Инсбрук, портрет на Адолф Хитлер провокира същински безпорядък в организацията на събитието, оповестява австрийският народен всекидневник Die Presse .
Оказало се, че в ресторанта, определен за приема на европейските министри, има окачена фотография на нацисткия фюрер. Новината безусловно „ взриви “ медиите, които не пропуснаха да отразят абсурда. В последна сметка, с цел да успокои ситуацията, Министерството на вътрешните работи във Виена разгласи, че приемът след неофициалната среща ще се организира в различен ресторант.
Порталът dietiwag.org/blog заяви още през март, че портретът на Хитлер стои окачен в известния ресторант „ в продължение на години “. За „ избрани мотиви или в избрани общи кръгове " картината е била сваляна, само че по-късно още веднъж са я окачвали на стената. След публикуването на тази информация австрийските служби са почнали следствие против притежателите на ресторанта.
От Виена се пробваха да потушат абсурда, като увериха, че заведението за приема е заменено „ по няколко аргументи “, най-много „ организационни “.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР