Иновейшън Акселерейтър България започва официално да набира стартиращи идеи, които

...
Иновейшън Акселерейтър България започва официално да набира стартиращи идеи, които
Коментари Харесай

Приемат заявки за финансиране на стартъпи

Иновейшън Акселерейтър България стартира публично да набира започващи хрумвания, които да подкрепи с вложения от 25 000 до 50 000 евро за най-ранна фаза на основаване на фирмите, както и с вложения от 50 000 до 1 милион евро за развиването им. Това е вторият от трите фонда за стартъпи, основани с обществен запас от Фонд на фондовете, като напълно скоро ще започва и нов Фонд за рисков капитал. Иновейшън Акселерейтър България ще обработва всички първични поръчки през уеб страницата си, където към този момент е отворена формата за кандидатстване.

Приоритетните браншове, в които се търсят хрумвания за финансиране, са както следва: здравеопазване; лека промишленост; превоз & логистика; цифрови проекти; медиен и корпоративен програмен продукт.

Сред главните критерии на фонда е условието в центъра на бизнес модела на започващата компанията да има разпознаваем новаторски метод, ясно дефинирано конкурентно преимущество, умел екип и безапелационна поръчка към стабилно създаване на бизнес в България.

Освен това, в стадий „ ускорение “ всяка една от фирмите ще има опция да получи и спомагателна поддръжка от акселераторската стратегия на фонда, включваща серия от образования и срещи с водещи специалисти от българския и интернационален бизнес.

Зад плана стоят известни в стартъп-ексосистемата имена като Леона Асланова от организацията за нововъведения Innovation Starter, Борислав Стефанов - някогашен шеф на Агенция за вложения, Васил Христов и Димитър Костов - дългогодишни специалисти на висши управнически позиции в банковия бранш, Ангел Ангелов от Дайнакс Инвест, Венеция Нецова-Ангова от българската асоциация на водачите и бизнесмените ABLE, както и доста други.

Изключително положителната вест за бизнеса в България е, че още веднъж има солидно финансиране в стартъп-екосистемата с фокус върху нишата за подкрепяне на компании, намиращи се в най-ранен стадий от своето развиване – значимите pre-seed и seed етапи или по този начин наречените стадии на в началото ускорение и начално развиване на бизнес концепциите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР