Иновацията Care Key става част от стандартното оборудванеИновация на Volvo

...
Иновацията Care Key става част от стандартното оборудванеИновация на Volvo
Коментари Харесай

Volvo въвежда ключ за безопасно споделяне на автомобили

Иновацията Care Key става част от общоприетото съоръжение

Иновация на Volvo разрешава на водачите да лимитират оптималната скорост на шофиране, преди да преотстъпят автомобила си на различен (източник: Vlovo Cars)

Специален ключ ще разреши на водачите на коли Volvo да лимитират оптималната скорост, когато отдават колата си за прилагане от близки или другари. Care Key ще бъде част от общоприетото съоръжение на всички нови Volvo коли моделна линия 2021, оповестиха от компанията.

По-рано този месец Volvo Cars разгласи, че ще понижи до 180 км/ч оптималната скорост на всички нови модели от 2020 година, като самобитен сигнал към обществеността за заплахата от шофирането с превишена скорост. Сега нововъведението Care Key разрешава на водачите да лимитират оптималната скорост на шофиране, преди да преотстъпят автомобила си на различен член от фамилията или на по-млади и неопитни водачи – да вземем за пример младежи, които преди малко са взели шофьорските си книжки.

Президентът на Volvo Cars Хакан Самуелсон заяви, че шведската компания желае да инициира полемика по отношение на това дали автомобилните производители би трябвало да имат правото и може би даже задължението да конфигурират технологии, които трансформират държанието на водачите. Сега, когато сходна технология е налична, тематиката придобива още по-съществено значение.

Care Key ще бъде част от общоприетото съоръжение на всички нови Volvo коли моделна линия 2021 (източник: Vlovo Cars)

Освен вероятните изгоди, свързани с повишение на сигурността, технологиите за ограничение на скоростта и Care Key могат да донесат на водачите и финансови облаги. В момента Volvo кани на диалог застрахователни компании от няколко пазара, с цел да обсъдят опциите за специфични, по-изгодни условия за клиенти на Volvo, които употребяват въпросните технологии за сигурност.

Конкретните застрахователни условия ще зависят от събитията на всеки пазар, само че в скоро време се чака Volvo да разгласи първото от серия съглашения, подписани със застрахователни компании. „ Ако можем да насърчим по-разумно държание на водачите с технологии, които им оказват помощ да стоят по-далече от възможни проблеми на пътя, това разумно ще окаже и позитивно въздействие върху застрахователните полици ”, добави Хакан Самуелсон.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР