Иновационна електрическа лента, която се поставя в горната част на

...
Иновационна електрическа лента, която се поставя в горната част на
Коментари Харесай

Електрическа лента облекчава страданието от мигрените

Иновационна електрическа лента, която се слага в горната част на ръката, облекчава на половина болките от мигрените, написа в. "Дейли мейл ".

Новият продукт излъчва електрически импулси, които блокират нервните сигнали за болежка, изпратени към мозъка. Лентата би трябвало да се постави на ръката в първите пет минути след настъпването на мигрената. В извършените опити със 70 доброволци е следено доста угнетяване на признаците.

Споменатото заболяване визира 20 % от британките и 7 % от британците, напомня изданието. Мигрената е съпроводена със мощно главоболие и е съпроводена с гадене, повръщане и рискова отмалялост. Една рецесия може да трае до 72 часа и постоянно е придружена с нетърпимост към мощна светлина и звуци.

Лентата може да се носи под ръкава. Тя е с формата на кредитна карта и е снабдена с електроди, батерия и компютърен чип, прикован към лента, която се увива към бицепса. При мигренна рецесия устройството се задейства посредством апликация в смарт телефона. Може да се контролира силата на електростимулацията.

Разработката е дело на израелски експерти от Технологичния институт в Хайфа. При проби с доброволци се оказало, че след 20-минутно потребление на електрическата лента, болката понижава на половина или изчезвала изцяло до два часа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР