„Иновациите в името на нашето здраве“ е дискусията, която събира

...
„Иновациите в името на нашето здраве“ е дискусията, която събира
Коментари Харесай

Експерти дискутират „Иновациите в името на нашето здраве“

„ Иновациите в името на нашето здраве “ е полемиката, която събира през днешния ден водещи медицински експерти в зала „ Тракия “ на хотел „ Рамада Пловдив Тримонциум “ от 10 ч.

Идеята за срещата е на екипа на в. " Марица ", най-големия районен ежедневник в Южна България. Целта е на форума да бъдат показани най-модерните достижения в региона на опазването на здравето, които са в интерес на хората.

Убедени сме, че в опазването на здравето в цялата страна има доста образци за сполучливи практики на международно равнище. Често обаче те остават скрити за обществото. Подехме тази самодейност, с цел да покажем и позитивните образци и да срещнем колкото е допустимо повече хора с тях, съобщи основният редактор на в. " Марица " Руси Чернев. Той посочи, че с сътрудниците от екипа се надяват посредством сходни срещи да въодушевяват лекарите, експертите по здравни грижи, пациентските организации, институциите и медиите да не престават да работят за качествено опазване на здравето в името на пациента.

Изданието отделя доста място на страниците си на нововъведенията във всички сфери на живота от самото си основаване. Високите достижения в медицината не са задоволително добре оценени от обществото, сплотяваме старания с водещите медици, с цел да разпространяваме триумфите на здравния бранш.

На форума ще бъдат показани нововъведения, които в забележителна степен трансформират метода и качеството на живот на пациентите. Сред тях са персонализираното 3D принтиране, революционна технология, която оказва помощ сполучливо да бъдат основани нови лечения против рака. Присъстващите ще бъдат осведомени и с още едно върхово лекуване при напреднал карцином на яйчниците по метода ХАЙПЕК. Участниците ще видят и най-съвременните достижения за следене на диабета при възрастни и деца.

В полемиката се включват водещите пловдивски експерти - инфекционистът проф. доктор Марияна Стойчева, проф. доктор Румен Стефанов от Факултета за публично здраве, детският ендокринолог доцент доктор Нарцис Калева, Божидар Митев - УНГ поделение УМБАЛ " Пловдив ", доцент доктор Радост Асенова, учител по обща медицина, и доктор Георги Крумов, които от позицията на разнообразни медицински сфери ще презентират новостите в своите области. Денталният факултет в Медицинския университет в Пловдив ще бъде показан от проф. доктор Ангелина Влахова, която ще запознае присъстващите със актуалните компютърни способи за лекуване в денталната медицина при протезиране.

Д-р Регина Хатър, дм, прочут експерт по пластична и регенеративна хирургия, ще показа опциите на този тип интервенции като опция за други лечения.

Мира Ганова, изпълнителен шеф на Български клъстер за цифрови решения и нововъведения в опазването на здравето, ще презентира опциите на бранша посредством концепцията на цифрова екосистема. В полемиката се включва и Международната самодейност „ Angels “, която показва последната методика за лекуване на пациенти с инсулт в остра фаза.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР