Иновациите са отражение на нивото на национални амбиции за бъдещето

...
Иновациите са отражение на нивото на национални амбиции за бъдещето
Коментари Харесай

Без IT сектора няма иновации, убеден Радев

Иновациите са отражение на равнището на национални упоритости за бъдещето и на значимото взаимоотношението сред бизнеса държавните институции и просветителните институции. Това съобщи президентът Румен Радев на осмия конкурс за принос в развиването на осведомителните технологии, който се организира под негов патронаж.

Българският ИТ бранш се трансформира във водещ в нашата стопанска система, до момента в който до преди няколко години на него се гледаше като на фешън наклонност, добави Радев. Идеите, които генерира този бранш, са значими за нашето развиване по думите му, тъй като без него нововъведения на процедура няма. IT секторът дава решение на казуса с неналичието на работна ръка, уверен е Радев.

Заедно с младите гении IT секторът дава конкурентно преимущество на нашия район.

Президентът връчи премията на БАИТ за специфичен принос на основателя на просветителната платформа с видео уроци " Уча се " Дарин Маджаров.Той е включен в класацията на " Форбс " за бъдещи водачи на България. " Това е образец по какъв начин няма лимит за триумфа, когато смелостта на концепциите и упоритостта извират от благородна идея. Тази благородна идея е бъдещето на нашите деца ", сподели още президентът.

Дарин Маджаров даде обещание още старание за развиване на платформата, която цели да подтиква учениците и да ги образова на полезности, които да ги изведат до триумфа в България или в чужбина.

" Нека се почувстваме окрилени и обнадеждени от младите гении ", съобщи Огнян Траянов, ръководител на УС на Българската асоциация по осведомителни технологии.

По думите му трудът на фирмите се осмисля от клиентите, а удовлетворението идва, когато животът и бизнесът се облекчат, прилагайки резултатите от положения труд за основаване на нови технологии.

Част от тактиката за привличане на задгранични вложения у нас е логистичният парк в Бургас.

Младежка премия за приноса си в развиване на електронните системи получи Енчо Шахънов, възпитаник в ТУЕС -София.

В категорията просветителна премия беше отличена Професионална гимназия по компютърно програмиране и нововъведения в град Бургас.

Там се образоват експерти в областта на високотехнологичната промишленост, която способства за развиване на стопанската система.

Министерството на туризма, публицисти и корпоративни планове също бяха отличени на церемонията. Награда в категорията общинска администрация беше присъдена на община Варна.

От своя страна евродепутатът Ева Майдел съобщи, че България е международна марка за качество в областта на осведомителните технологии.

Според нея би трябвало да се възползваме от традициите и експертите ни в IT сферата и да развиваме стопанската система ни в тази посока, с цел да си подсигуряваме дълготраен напредък и висок витален стандарт. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР