Иновациите са движеща сила за спортния сектор, а много от

...
Иновациите са движеща сила за спортния сектор, а много от
Коментари Харесай

Мария Габриел се срещна с президентите на елитни испански клубове

„ Иновациите са движеща мощ за спортния бранш, а доста от тях биват прилагани в началото точно в спорта. „ Ла Лига “ и испанските футболни тимове са образец по какъв начин, въвеждайки в спорта високотехнологични нововъведения и средства за визуализация, новите технологии способстват за бъдещето на футбола. “

Това съобщи Мария Габриел – евромисар по нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта. В нейния сектор влиза и спортът.

Габриел приказва след среща с президентите на футболните клубове от Ла Лига – най-високото равнище на испанския футбол и едно от четирите най-силни състезание в света. За най-хубав клуб на планетата се смята „ Реал “ (Мадрид), който е 14 пъти европейски клубен първенец. За дерби номер 1 в света се считат мачовете сред „ Реал “ и „ Барселона “. На срещата бе и президентът на Лигата Хавиер Тебас.

Това е първата по рода си полемика сред еврокомисар и тимовете в професионална футболна лига на страна членка на Европейски Съюз. Срещата бе отдадена на ролята на нововъведенията и новите технологии в спортния бранш и приноса на спорта и нововъведенията за конкурентоспособността на Европа.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР