„Иновациите: Инвестиция в бъдещето“ – това бе темата на провелия

...
„Иновациите: Инвестиция в бъдещето“ – това бе темата на провелия
Коментари Харесай

Как добрите идеи се превръщат в успешни бизнес проекти?


„ Иновациите: Инвестиция в бъдещето “ – това бе тематиката на провелия се предходната вечер в София отворен семинар, част от петото юбилейно издание на плана Академия „ Иновация в деяние. “ Над 100 младежи, които имат хрумвания и желаят да се научат по какъв начин да ги разработят и трансфорат в сполучливи бизнес планове, се събраха в клуб Перото в НДК. Те се срещнаха с уредниците, посланиците и участници от предишни издания на самодейността, с цел да схванат повече за процеса по основаване на нововъведения и какви са стъпките по пътя от творчеството до предприемачеството. Всички заинтригувани, които дават отговор на критериите, могат да подават кандидатури за присъединяване в Академията на www.innovationinaction.eu. Крайният период е 17 февруари.

Посланиците на самодейността тази година, които ще споделят с участниците ноу-хау от личния си опит като бизнесмени са: Блажка Димитрова, създател на обществения план „ Кухнята на Благичка “ и мотор на сдружението, насърчаващо екологично-отговорните практики „ Нулев боклук България “, Крум и Симона Крумови от Издателство „ Керът “, които оказват помощ на родителите в общуването с децата им с новаторски просветителни карти, Милена Ташкова и София Фердинандова, основатели на плана за предварителна защита на хранителни разстройства измежду младежите в учебните заведения „ Живот на кг “, Борислав Кирилов, съосновател на най-голямата школа по бразилско джу-джицу в България „ Twisted Jiu-Jitsu” и Станислав Цветков, основен аниматор в „ Студио Змей “ и един от създателите на плана „ Златната ябълка “. Зад самодейността още веднъж застават и посланиците, които я подкрепяха в предходното четвърто издание – певицата DIA, известна с комбинацията на обичайни претекстове с техно звучене в творчеството си, Любомир Янчев, основател на устройството за мъдро ръководство на климатици „ Мелиса “, и Кирил Митов, който развива роботиката в България и чужбина посредством платформите за онлайн образования по роботика „ Robopartans”.

„ Много е значимо да се откри съответен метод, посредством който да се предадат на идващите генерации нашата история, обичаи и просвета, които ни придават еднаквост като народ “, споделя Станислав Цветков от „ Студио дракон “. Пред претендент участниците той показа провокациите, които е преодолял по пътя към триумфа си в предприемачеството.

„ За екипа на “Живот на килограм” нововъведението не се показва в спорадични, гениални скокове, а е резистентен метод на мислене и функциониране”, показа в речта си по време на семинара Любомира Манчева, психолог, психодрама терапевт и хипнотерапевт.

За прекарването си след спечелването на първа премия в предходното издание на Академия „ Иновация в деяние “ описа победителката от предходната година Мария Юрукова, основател на плана „ Плети с тениска “.

Да работят самоуверено и да бъдат новаторски, изобретателни и даже малко луди, когато в действителност имат вяра в концепцията си – това е посланието, което Блажка Димитрова от „ Нулев боклук България “ насочва към претендентите.

Четири са областите, в които младежите ще създават планове тази година: дейно потребление на запаси, новаторско обучение, здравословен живот и преоткриване на българските обичаи и просвета.

След обзор на всички кандидатури и финален асортимент на участниците, в програмата на Академия „ Иновация в деяние “ през идните месеци предстоят образователни и работни сесии, в които младежите ще придобият познания и умения за основаване и ръководство на новаторски планове. Предвидени са модули по тематиките: генериране на хрумвания, разбор и оценка на капацитета на новите хрумвания, дизайн и ре-дизайн на новаторски артикули, устойчиви бизнес модели и взимане на решения. След като завършат плановете си, участниците ще преминат през селекция, която ще дефинира финалистите. В началото на месец юни, те ще се показват пред журито на състезанието, а най-хубавите ще бъдат отличени с награди: първа премия - присъединяване в лятна стратегия на Solvay Brussels School of Economics and Management в Брюксел, втора премия - Магистратура по нововъведения, предприемачество и финанси, взаимен артикул на Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси (ВУЗФ) и The Business Institute и трета премия – курс по иновационен мениджмънт, проведен от The Business Institute.

Домакини на събитието бяха изпълнителните шефове на фирмите уредници от „ Солвей Соди “ АД и „ Аурубис България, Спирос Номикос и Тим Курт.

„ Солвей Соди “ започва „ Иновация в деяние “, защото тази самодейност е надълбоко обвързвана с полезностите на Група „ Солвей “ и с нейните политики по обществена отговорност, стабилно развиване и нововъведения в интерес на обществото и околната среда. Ние продължаваме да влагаме в младежите с хрумвания и предпочитание да трансформират света и в тяхното развиване като иноватори и бизнесмени. В Академията те получават безвъзмездни познания и умения за това по какъв начин да трансформират новаторските си хрумвания в бизнес решения, осигуряваме им поддръжка и експертно мнение “, сподели Спирос Номикос.
„ Светът е движен напред от хора, които не се опасяват да мислят друго. Чудесно е да имаш концепция, само че е значимо и да изградиш умения по какъв начин да я представиш, защитиш и превърнеш в работеща. Вярваме, че „ Иновация в деяние “ оказва помощ на младежите да извървят пътя от вдъхновението до осъществяването” добави Тим Курт.

В петото издание на Академия „ Иновация в деяние “ добротворчеството още веднъж ще бъде застъпено и самодейността ще поддържа две благотворителни дела. Всеки участник ще избира коя идея да поддържа, а в границите на панела „ Взимане на решения “ ще има опция и да отбрани избора си.

От началото през 2012 година до момента самодейността набра огромна известност и се наложи като сполучлив формат, насърчаващ младежите да се развиват и да основават ексцентрични и работещи решения в разнообразни сфери на живота, които да са в интерес на цялото общество. През академията са минали над 400 млади иноватори с най-разнообразни изобретателни визии за това по какъв начин да подобрим средата ни.

Повече за Академия „ Иновация в деяние “ 2018-2019 ще намерите на: www.innovationinaction.eu.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР