Иновациите и младежта е новият ресор, който българският еврокомисар Мария

...
Иновациите и младежта е новият ресор, който българският еврокомисар Мария
Коментари Харесай

България е на опашката по иновации в ЕС

 " Иновациите и младежта " е новият сектор, който българският еврокомисар Мария Габриел ще поеме в идната Европейска комисия. С какво ще способства страната ни за развиването на нововъведенията в Европа?

" Поемайки подобен сектор, би трябвало да си дадем сметка, че България е на дъното по иновации в Европейски Съюз и много обратно в международния показател. Все още у нас няма задоволително информация и положително обучение по тематиката. Хубавото обаче е, че се слага фокус и получаваме късмет за развиване ", разяснява специалистът по нововъведения Леона Асланова.

Тя означи още, че страната ни има капацитет в съответни области от стопанската система, в които имаме насъбрани познания и опит, както и огромен брой започващи компании, предлагащи разнообразни конкурентни артикули и услуги. Такива са телекомуникациите, опазването на здравето, леката индустрия. 

" В момента максимален брой започващи компании пробват със софтуерни артикули, защото е най-лесно и най-гъвкаво. В множеството случаи се изисква и малко финансиране. В този бранш България несъмнено има капацитет за прогрес ", добави Леона Асланова.

Пред Bulgaria ON AIR eкспертът съобщи, че с цел да бъдем в действителност положителни, е нужно да имаме национални политики в региона, съответни планове, по които да се работи, както и значими за обществото тематики.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР