Иновации в строителството и машиностроенето ще бъдат представени по време

...
Иновации в строителството и машиностроенето ще бъдат представени по време
Коментари Харесай

Представят иновации в строителството и машиностроенето на среща във ВСУ

Иновации в строителството и машиностроенето ще бъдат показани по време на интернационална среща-дискусия " Съвременно инженерство – новаторско индустриално строителство и машиностроене “, провежда Варненският свободен университет " Черноризец Храбър “, в партньорство с Европейския промишлен клъстер. Срещата ще се организира на 19 април от 10.00 часа в Руския център на университета и е част от Европейската седмица на съдействие сред клъстерите.

Целта на форума е да се обсъдят тематики, свързани с философията на клъстерите, полезността на знанието, финансирането, динамичното софтуерно развиване, високата конкуренция и глобализацията. Важността на съдействието сред университетите и промишлеността е намирането на нови допирни точки, както и проучване на съответни проблеми и задания, свързани с практиката.

В кръглата маса ще вземат присъединяване студенти и преподаватели от катедра " Строителство на здания и уреди “ на ВСУ " Черноризец Храбър “, представители на над 20 компании от строителната промишлеността и машиностроенето в Североизточна България, както и членове на клъстерите " Бултехнопласт “ и " Черноморски енергиен клъстер “. Към събитието демонстрираха интерес представители на Стопанска камара – Варна и почетния консул на Италия за Варна и Бургас – Антонио Таркуинио. Участниците ще разясняват капацитета на актуалната просвета и възходящия синтез сред обучение, просвета и промишленост. Ще бъдат показани новаторските магистърски стратегии на университета " Устойчиво градско развиване “, " Дигитално строителство “, " Предприемачество “, " Кръгова стопанска система “, " Киберсигурност “ и " Интелигентни системи за сигурност “ и " Data Science “, които са част от новия проект  " Алианс 4.0 “ – " Дигитално обучение за стопански напредък и обществено приобщаване “.

По време на срещата ще бъде направена проява на усилена стъклена арматура, транспарантен бетон и новаторски смеси за обработка на дърво и текстил, които покачват пожаробезопасните свойства на материалите. Иновациите са създадени от български компании и към този момент се оферират на международния пазар.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР