Иновации и младеж ще бъде ресорът на българския еврокомисар Мария

...
Иновации и младеж ще бъде ресорът на българския еврокомисар Мария
Коментари Харесай

Иновации и младеж ще бъде новият ресор на българския еврокомисар Мария Габриел

" Иновации и юноша " ще бъде ресорът на българския еврокомисар Мария Габриел в идващия мандат на Европейската комисия. Тя ще дава отговор и за образованието, спорта и културата. Днес Урсула фон дер Лайен показа ресорите и структурата на новата Европейска комисия.

Мария Габриел е извънредно удовлетворена от ресора, който получава. Това е един доста просторен сектор - " Иновации и юноша ". В него е една от най-успешните стратегии на Европейския съюз - програмата " Еразъм ", която е една от дребното стратегии, които в идващия финансов интервал ще получат повече финансиране.

Мария Габриел е удовлетворена, тъй като този сектор се свързва по някакъв метод и с предходния ѝ - цифровото общество и цифровата стопанска система. Част от предходния ѝ сектор беше медийното обучение. Урсула фон дер Лайен разчита на това Мария Габриел да вкара дигитализацията в европейското обучение.
Мария Габриел - български еврокомисар: Поздравления на първо време за смелостта, която имаше президентката Урсула фон дер Лаейн, най-сетне да бъдат обединени под една шапка детайли на така наречен " златен триъгълник " - просвета, бизнес и обучение. Много огромна и смела упоритост, високо в дневния ред на Европейския съюз да стоят нововъведенията и младежите. Това е самопризнание за България. За мен беше значимо в новия сектор да бъдат огромна част от нещата, които сме съумели да свършим по време на миналия мандат в бранш " Цифровизация ". Напомням, че суперкомпютрите, цифровите иновационни хъбове, всичко, обвързвано с киберсигурността, се финансира от програмата " Хоризонт 2020 ". Нейният правоприемник ще бъде " Хоризонт Европа " и тя ще бъде под мое управление.
Урсула фон дер Лайен сподели доста положителни думи за българския еврокомисар Мария Габриел. Каза, че е доста удовлетворена, че точно тя поема този сектор.
Урсула фон дер Лайен - новоизбран ръководител на Европейската комисия: Мария Габриел е свършила изключителна работа в цифровия сектор на тази Комисия и по тази причина мисля, че тя е съвършеният човек, който да бъде изместен в по-големия сектор " Изследвания и Иновации ". " Изследвания и Иновации " е базата за сполучлив стопански бранш. Мария получи големия сектор " Образование, юноша и спорт ". С други думи, при нея е цялата стратегия " Еразъм ". Това е и най-успешната европейска стратегия, която имаме. Мария Габриел е целенасочен и можещ човек, по тази причина ще се оправи с тази голяма отговорност.
Мария Габриел ще работи в новата европейска комисия най-тясно с един от първите заместник-председатели - датчанката Маргрете Вестагер, която ще отговоря за целия цифров сектор. Тя е една от тримата заместник-председатели в Еврокомисията. Другите двама са холандецът Франс Тимерманс, който ще отговоря за всички въпроси, свързани с климата, и латвиецът Валдис Домбровскис, който продължава с всички въпроси, свързани с еврото и с стопанската система.

Европейската комисия ще има още петима заместник-председатели. Урсула фон дер Лайен се е пробвала да реализира географски, политически и сексуален баланс сред тях. Тя се надява в първата половина на мандата си всички еврокомисарите да посетят всички държави-членки, освен в столиците, само че и в районите. По този метод тя се пробва Европейската комисия да бъде по-близо до хората.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР