Иновативният предприемач Илон Мъск и канадската певица Граймс смениха името

...
Иновативният предприемач Илон Мъск и канадската певица Граймс смениха името
Коментари Харесай

Странното име на новороденото дете на Илон Мъск и Граймс

Иновативният бизнесмен Илон Мъск и канадската певица Граймс смениха името на новороденото си бебе, само че смяната визира единствено три признака, заяви Си Ен Ен.

На пети май милиардерът Мъск разгласи в Туитър, че Граймс е родила момче. Скоро по-късно двойката разгласи желанието си да даде на детето името X AE A-12.



Веднага се появиха спекулации, че бебето няма да може да бъде записано с необикновеното име в Калифорния, където двойката живее. Имената в щата може да съдържат единствено 26-те букви от писмеността на британския език съгласно щатската конституция.

               

A post shared by (@grimes) on May 6, 2020 at 8:51pm PDT

В неделя Граймс разгласява в Инстаграм нова фотография и провокира мнения на почитателите.

Един от тях съдържаше въпроси дали името на бебето е променено поради закона в Калифорния и по какъв начин е новото му име. " X АЕ A-Xii " написа певицата в отговор, без да разясни аргументите за смяната на цифрите. В отговор на различен въпрос тя отговори: " Римски числа. Изглежда по-добре ".
               

A post shared by (@elonrmuskk) on May 8, 2020 at 9:18am PDT

Канадската поппевица Граймс, която е 32 години и чието същинско име е Клеър Бушър, изясни на почитателите смисъла на името на бебето. ДXУ е за незнайната променлива, а А е елфското изписване на съкращението Al, което значи изкуствен интелект (на британски artificial intelligence) и " обич " на няколко езика, в това число и японски. A-12 пък е предходник на Ес Ар - 17, което е обичаният аероплан на двойката . Буквата А в името символизира и " Архангел ", обичаната ария на певицата.
 

— Elon Musk (@elonmusk)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР