Иновативният метод MR-TRUS Fusion, който се ползва само в най-модерните

...
Иновативният метод MR-TRUS Fusion, който се ползва само в най-модерните
Коментари Харесай

Наш лекар въведе уникален метод за урологична диагностика

Иновативният способ MR-TRUS Fusion, който се употребява единствено в най-модерните лечебни заведения в Европа и Съединени американски щати, беше имплементиран и в практиката на Хил клиник - София и е измежду финалистите за

седмото издание на Balkan Medical Awards 2022, оповестяват уредниците от VIP COMMUNICATION.

Събитието ще отличи хуманизма и отговорността на лекари, лечебни заведения, клиники и екипи с потвърдени значими достижения в региона. Церемонията ще се състои на 17 юни 2022 в 5-звездния хотел Санкт Петербург в Пловдив.



Д-р Георги Георгиев е лекарят, който прави първите Фюжън биопсии и натрупва огромен опит в осъществяването им. Пред сътрудниците си по време на XII-тия Национален конгрес по урология той рапортува данни, както и правила на работа на новия образно-диагностичен способ. По-късно Фюжън биопсии стартират да се вършат и в други български лечебни заведения.
Д-р Георги Георгиев e експерт уролог в Хил клиник.
През 2003 година приключва компетентност „ Медицина “ във Висш медицински институт – Плевен. Специализира „ Урология “ във ВМИ – Плевен. Има спомагателни квалификационни курсове - с ертификат за Fusion биопсия в Лайпциг, Германия, документ за TRUS и осъществяване на биопсия под ултразвуков надзор (TRUS guided biopsies), документ за образование по съществени и усъвършенствани техники в лапароскопската урология, лапароскопска екстраперитонеална радикална простатектомия в Лайпциг, Германия, документ от ESU лапароскопско образование в Мадрид, Испания, документ Urogin, к урс по абдоминална ехография, както и с ертификат за образование и работа с GreenLight лазер за вапорицазия на доброкачествена хиперплазия на простатна жлеза.


Д-р Георги Георгиев взе участие в 30-ия Годишен конгрес на Европейската урологична асоциация, извършен в Мадрид, Испания на 20-24 март 2015 година, както и на 6-тата Среща „ Ендоурология и минимално инвазивна хирургия “, извършена в София, България на 23-24 април 2015 година
През май 2018 година изнася отчет за клинични резултати от осъществяване на Fusion биопсии на пациенти със подозрение за простатен карцином пред XII-тия Национален конгрес по урология в Правец.


Д-р Георгиев има богат опит при безкръвното лекуване на доброкачествена простатна хиперплазия – направени над 100 лазерни вапоризации на простатна жлеза, стотици енуклеации (напреднала техника за премахване на увеличена простата), както и направена първа независима енуклеация със Зелен лазер в България.
Научните му ползи са свързани със половите разстройства при мъже, рак на простата и бъбреци и безкръвно лекуване на увеличена простата.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР