Иновативният чип ще консумира 100 милиона пъти по-малко енергия от

...
Иновативният чип ще консумира 100 милиона пъти по-малко енергия от
Коментари Харесай

Samsung разработва невроморфен процесор

Иновативният чип ще употребява 100 милиона пъти по-малко сила от съществуващите решения

В околните три години Samsung ще сътвори невронен процесор от ново потомство (източник: BusinessKorea)

Samsung и водещи учени от корейски университети сплотиха старания в създаването на невроморфен процесор с изкуствен интелект от последващо потомство. Неговата конструкция ще прилича тази на човешкия мозък, заяви BusinessKorea.

Иновативният процесор ще употребява 100 милиона пъти (!) по-малко сила, в сравнение с съществуващите полупроводникови решения, дават обещание разработчиците. Не се прецизира обаче с кои процесори се прави сравнението.
още по тематиката
Samsung има упоритостта да стане водач на пазара за невроморфни процесори. За задачата, корейската компания ще създаде дружно с учените 17 съществени технологии.

С финансовата поддръжка на Samsung, в един от университетите на Южна Корея ще бъде основан проучвателен център за невронни процесори – Neural Processing Research Center (NPRC). В него стотици учени и инженери ще създават технологиите за бъдещите невроморфни процесори.

Samsung ще вложи в проучванията към 8,5 млн. $ в идващите три години. Отделно компанията ще финансира и съответни планове на учени, като в последна сметка вложенията й в тази област ще доближат 9,5 млн. $ годишно.

Отчитайки периодите за финансиране, чака се точно за три години корейският софтуерен колос да реализира своите цели в създаването на невроморфния процесор от последващо потомство.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР