Иновативната технология обхваща всички коли на компанията в ЕвропаHazard Light

...
Иновативната технология обхваща всички коли на компанията в ЕвропаHazard Light
Коментари Харесай

Volvo автомобилите ще се информират за опасности

Иновативната технология обгръща всички коли на компанията в Европа

„ Hazard Light Alert “ предизвестява водачите на Volvo коли за евентуална заплаха, което е изключително потребно в пътища с лимитирана видимост (източник: Volvo Cars)

Първа по рода си технология за сигурност посредством шерване на информацията за настоящата пътна конюнктура сътвори автомобилният производител Volvo Cars. Иновацията, налична в цяла Европа, е поредна стъпка в тактиката на компанията да увеличи сигурността на пътя.

Чрез облачно-базирана мрежа технологията разрешава на колите на Volvo да споделят един с различен и да известяват водачите си за хлъзгави сектори и рискове по пътя. Използват се два съществени сигнала – „ Hazard Light Alert “ и „ Slippery Road Alert “.

„ Hazard Light Alert “ се задейства с включване на спешните светлини. По този метод се изпраща сигнал до всички останали коли на Volvo, които са свързани с клауд услугата, предупреждавайки водачите за евентуална заплаха. Известяването е изключително потребно за пътища с лимитирана видимост.

„ Slippery Road Alert “ пък покачва осведомеността на водача както за настоящите пътни условия, по този начин и за тези по-напред по маршрута. Това става посредством анонимно събиране на информация за пътната повърхнина от колите по-напред. По този метод останалите участници в придвижването, които се движат по същия път, ще получат известие с предизвестие, че се доближават към хлъзгав сектор.

„ Slippery Road Alert “ покачва осведомеността на водача за настоящите пътни условия и за тези по-напред по маршрута (източник: Volvo Cars)

Иновативната система за сигурност на Volvo е покана и към автомобилната промишленост да се причисли в шерването на данни, свързани с сигурността. „ Колкото повече коли споделят информация за сигурност в действително време, толкоз по-сигурни ще станат пътищата ни “, обявиха от компанията.

От 2020 година Volvo ще вкара ограничаване на скоростта в своите коли до 180 км/ч, а при започване на същата година ще стартира инсталирането на вътрешни камери и датчици, които ще засичат водачите, използвали опиати, както и тези, които не са съсредоточени и основават риск за произшествия на пътя.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР