Иновативната школа Модерна мама“ вече ще обучава бъдещите родители във

...
Иновативната школа Модерна мама“ вече ще обучава бъдещите родители във
Коментари Харесай

Школа за бъдещи родители Модерна мама“ вече е във Варна

 Иновативната школа " Модерна мама “ към този момент ще образова бъдещите родители във Варна. Лекциите ще покрият тематики, касаещи новите трендове в бременността, раждането, родителството, ранното детско развиване и връзките в двойката след появяването на новия член на фамилията. Всеки модул е плануван в две елементи – теоретична и практическа. Лектори ще бъдат водещи експерти в региона на акушерското и гинекологията, педиатрията, логиката на психиката и ранното детско развиване. 

Входът за лекциите е свободен. Целта на уредниците е да дадат достъп до модерна и медицински тествана информация за най-специалния, само че и изпълнен с най-вече въпроси и съмнения интервал от живота на дамата – появяването на дете. 

Четири са плануваните модули в границите на един цикъл на " Модерна мама “. Първият ще се организира на 3 ноември и е отдаден на тематиката за измененията в тялото и организма на бременната жена. Водещ на този модул е акушер Рени Корновска от " Майчин дом “, Варна. Бъдещите родители ще се срещнат с стадиите на бременността и с това какво да чакат през всеки от тях. Ще схванат кои промени в тялото са естествени и за кои би трябвало да се потърси консултация с доктор. Ще се засегне и тематиката за проучванията, които се вършат през деветте месеца и какво включва женската консултация. В практическата част от модула бъдещите мами ще научат повече за храненето и по какъв начин да останат в добра форма без да лишават себе си и бебето от нищо належащо. Подробно ще се прегледа и по този начин значимата тематика за придвижването и физическата интензивност през деветте месеца.   

Най-страшната тематика – тази за раждането, ще се прегледа във вторият модул на " Модерна мама “ на 17 ноември. Доктор Атанас Цонев ще опише за какво бъдещите майки не би трябвало да се опасяват от идното раждане и какви са актуалните способи за улеснение и обезболяване на процеса. В практикума акушерка Корновска ще научи бъдещите майки по какъв начин да дишат вярно и по какъв начин да релаксират, с цел да облекчат процеса на раждане. Ще обърне особено внимание и на позите и придвижването по време на раждане. 

Последните два модула са отдадени на грижите за бебето и за това по какъв начин появяването му трансформира живота на двойката. Практическите занимания ще дадат скъп опит за грижите за бебето в къщи – къпане, промяна на пелените, обработка на пъпчето. За бъдещите съвременни майки е планувана и йога за бременни с дипломиран инструктор. 

Участието в " Модерна мама “ е гратис. Всеки от модулите е с начален час 17.30, а мястото на осъществяване на срещите е детски център " Мама и аз “ на ул. " Димитър Икономов “ 36.

Спазени са всички противоепидемиологични ограничения. С цел да се избегне скупчване на прекалено много фамилии, се изисква предварителна регистрация на номер 0889 686 999.   

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР