Иновативната фото-технология използва изкуствен интелектИнфрачервените лазери с дължина на вълната

...
Иновативната фото-технология използва изкуствен интелектИнфрачервените лазери с дължина на вълната
Коментари Харесай

Китайска камера снима обект от разстояние 45 км

Иновативната фото-технология употребява изкуствен интелект

Инфрачервените лазери с дължина на вълната 1550 нанометра обезпечават безвредно за очите потребление на технологията (източник: CCO Public Domain)

Китайскии откривател създаде нова фотографска технология, която разрешава снимане на обекти с човешки растеж, отдалечени на разстояние до 45 километра, заяви Дейли Мейл.

Технологията на Джън-Пинг Ли употребява инфрачервени лазери и напреднала система с изкуствен интелект, с цел да образува изображението. Нов програмен продукт понижава шумовете, характери за предшестващите технологии за далечна снимка, като пренебрегва отраженията от други обекти на светлина в полезрението на камерата.
още по тематиката
Инфрачервените лазери с дължина на вълната 1550 нанометра освен обезпечават безвредно за очите потребление на технологията, само че също по този начин избавят фотографията от шумовете, причинявани от слънчевата светлина.

Технологията може да се употребява за разнообразни задания, свързани с застраховане на сигурността и наблюдението. Така да вземем за пример, тя може да се приложи в устройства с размери на кутия за обувки, които се инсталират на дребни безпилотни летателни апарати.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР