Иновативна прецизна пръскачка Fafaza показва как изкуственият интелект може да

...
Иновативна прецизна пръскачка Fafaza показва как изкуственият интелект може да
Коментари Харесай

Иновации: Умна пръскачка сама открива и мори плевелите

Иновативна прецизна пръскачка Fafaza демонстрира по какъв начин изкуственият разсъдък може да се приложи в интелигентното земеделие. Системата открива и проучва плевелите на полето в действително време и отделя нужните дози хербицид от движещ се трактор. Тя работи с изчислителна платформа и разполага с камера, която може да снима изображения с 20 фрагмента в секунда.

Инициативата „ Изкуствен разсъдък на ръба “ е на научноизследователската организация Cambridge Consultants. Тя има за цел да приложи евтини софтуерни решения за осъществяване на комплицирани задания. Предишните планове, които употребяват изкуствен интелект в интелигентното земеделие, са разпознавали единствено обособени растения и бурени в полетата. За това обаче са били нужни профилирани, високопроизводителни платформи, които са работели със забавяне.

Логично последваща стъпка е появяването на Fafaza като устойчива, рентабилна система, която е способна да прави идентификация и неутрализация на плевелите в действително време и в придвижване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР