Иновативна концепция за многофункционален комплекс с цялата синергия на модерното

...
Иновативна концепция за многофункционален комплекс с цялата синергия на модерното
Коментари Харесай

GORA в сърцето на София

Иновативна идея за многофункционален комплекс с цялата синергия на модерното градоустройство, която оптимално се вписва в заобикалящата го паркова среда

 GORA в сърцето на София

GORA (Green Offices and Residential Area) е в действителност латинска абревиатура с британско значение, която кореспондира най-точно до нашето, българско значение на тази дума, до най-голямото преимущество за един многомилионен град, а точно гората до него. Планините са продължението на града ни, това е връзката ни с природата, която е на няколко километра от урбанизацията, тапите и забързания градски живот. Може ли в действителност да има същинска GORA в сърцето на София? Да, в случай че живеете и работите в многофункционален комплекс 24/7 с цялата синергия на модерното градоустройство, с отличаваща се архитектура, която оптимално се вписва в заобикалящата го паркова среда. Разположен на входа на парк " Лозенец " и граничещ на запад с река " Драгалевска " в непосредствена непосредственост до централната градска част, това е комплекс от затворен вид без аналог.

 GORA в сърцето на София

GORA се намира в най-динамично развиващия се регион на град София – " Хладилника ". За първи път Столична община опитва с авансово обмисляне на транспортната, вело- и пешеходна инфраструктура, като се пробва да изпревари капиталовите планове. Осъществяването на този проект ще трансформира заобикалящата среда в прелестен второстепенен многофункционален център, с помощта на съществуващото метро, лечебни заведения, огромния търговски комплекс, учебните заведения, детските градини, зоопарка и не на последно място жилищните, и офис площи.

 GORA в сърцето на София

GORA е ситуиран там, където слънцето грее целодневно, а сянката не е от голям брой жилищни здания, които го заобикалят, а от зеленината в самия комплекс и граничещия парк. Зеленият чеп върху който се намира комплекса, дружно с парковите и залесени дървета, както и реката, дават пресен въздух и хладина. От север бул. " Филип Кутев ", който е напълно ремонтиран до комплекса, а през идната година следва обновяването и разширението му да продължи до бул. " Симеоновско шосе ", свързва жителите с няколко съществени булеварда и пътни артерии, които ги водят за броени минути до самия градски център или надалеч отвън него.

 GORA в сърцето на София

Жилищната и офис част са два напълно отделени, само че изцяло допълващи се архитектурно детайла. Офис постройката е естествена бариера с булеварда от север, която служи като шумо- и прахоизолираща преграда към напълно независимия жилищен комплекс, ситуиран на 13 хиляди кв.м. с над 10 хиляди кв.м. паркова среда. Паркирането е напълно подземно, както и обслужването на битовия и рециклируем боклук, отделени в особено помещение. Офис постройката е 15 хиляди кв.м. офис площи клас " А ", сертифицирана със документ за стабилно развиване " LEED ". Наличието на 140 подземни, както и над 25 надземни паркоместа плюс 26 станции за зареждане на електрически коли, които като брой нямат аналог в страната, се намира на 500 метра от метростанция " Витоша ".

 GORA в сърцето на София

GORA е новаторска идея за многофункционален комплекс, където хората могат да живеят до работата си, с цел да пътуват по-малко и обезпечат резистентен микс в един бързоразвиващ се регион на София. Инфраструктурата, местоположението и построяването с мисъл да се резервира естествената екосистема от парк и река, близостта до сърцето на града и любовта към детайла, сътвориха план от ново потомство, очакващ своята оценка.

 GORA в сърцето на София
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР