Иновативна апаратура за обездвижване на крайници ще бъде поставена в

...
Иновативна апаратура за обездвижване на крайници ще бъде поставена в
Коментари Харесай

Нова уникална апаратура в МБАЛ „Христо Ботев“ и ДКЦ 1

Иновативна инсталация за обездвижване на крака ще бъде сложена в МБАЛ „ Христо Ботев “ и Диагностично-консултативния център във Враца. Апаратурата е благосъстоятелност на компания „ Да Транс “ ООД и е неповторима за територията на целия Европейски съюз, оповестяват от община Враца. Закупуването ѝ е финансирано по план от оперативна стратегия “Иновации и конкурентоспособност”.
Инвестицията включва по един брой медицински тримерен скенер за предмишница и програмен продукт, който разрешава превръщане на рентгенови и томографски изображения в 3D изображения на счупения крак. Скенерите, които ще бъдат позиционирани в двете лечебни заведения, са автоматизирано свързани с широкоформатни 3D принтер машини, които отпечатват здравна шина, направена самостоятелно за всеки пациент.
При осъществяване на избрани условия на компанията притежател има опция за безплатно слагане на 12 шини на пациенти с потребност от гипсиране и обездвижване на предмишница.
Решението за слагането на неповторимата инсталация в града беше взето по време на среща на кмета на Враца Калин Каменов с шефа на компанията Георги Джойков и шефа на ДКЦ 1 доктор Огнян Тошев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР