Иновативен подход на работодателите, предлагащи по-ниско заплащане, е да компенсират

...
Иновативен подход на работодателите, предлагащи по-ниско заплащане, е да компенсират
Коментари Харесай

Ето как работник с ниска заплата може да почива със семейството си за без пари

Иновативен метод на работодателите, предлагащи по-ниско възнаграждение, е да компенсират своите чиновници с обезпечени почивки през зимата и лятото за сметка на компанията. Това заяви Надя Василева, ръководител на асоциация BG Staffing, представена от в. Монитор.

Всъщност излиза по този начин, че в случай че човек работи за междинна заплата, шефът може да му обезпечи 5 дни със фамилията на балкан и 5 дни на море. Този метод обезпечава отмора и време на служащия със фамилията му и не изисква нарушаване на фамилния бюджет, споделя още Василева.

От бизнеса са пресметнали, че една почивка на планина за 5 дни коства приблизително към 500–600 лв. за семейство с едно дете, морската отмора обаче е малко по-скъпа и цената й варира от 600 до 700 лв., което прави 1300 лв. годишно в допълнение финансиране от компанията, или с към 110 лв. месечно към заплатата.

В взаимозависимост от това дали компанията предлага един или повече бонуси е допустимо добавката към заплатата да стигне 400 лева Сумата е формирана от друга композиция от няколко ДМС-та.

Според Василева не е просто наклонност, а наложително изискване за работодателите да оферират някакъв тип спомагателни
бонус пакети на своите чиновници заради наклонността на сериозен дефицит на фрагменти в съвсем всички работни сфери.

Самите хора, когато си търсят работа, доста добре преценят и избират, наблюдават, четат и изискват спомагателни материални тласъци.

Отиват там, където дават най-вече и се усещат най-сигурни, безапелационна е Василева.

Най-изгодно за компанията е да предлага като
бонус част от производството си, когато това е допустимо. Пример за такова предложение са банките, даващи преференциални услуги на чиновниците си, споделят специалисти.

Компаниите са много изобретателни и разнородни в предлагането на ДМС (допълнително материално стимулиране). Все по-често вземат под внимание персоналните потребности и ползи.

В топ 3 на най-популярните
бонуси си остават ваучерите за храна, в допълнение здравно обезпечаване и карта за градски превоз

Иновативни
бонуси пък оферират огромна част от фирмите, споделя Надя Василева.

Най-популярни напоследък са масажите в офиса, детска градина за децата на чиновниците, която с изключение на комфортна излиза и много по-евтино.

В IT компаниите пък оферират и ролеви игри за чиновниците си, закуски и тимбилдинги. Според едно от последните изследвания за мотивацията разкрива, че чиновниците се зареждат най-много от гъвкаво работно време, повече отпуски и почивки, и естествено пари.

Според интернационално изследване тези, които печелят най-вече от финансовите
бонуси, са топ мениджърите. За тях финансовите бонуси, получени през и в края на годината, може да съставляват до 41% от техния общ годишен приход.

Вече доста огромна част от българските компаниите практикуват и хоум-офис, само че съгласно Надя Василева казусът на българския шеф е пренатоварването на чиновниците, което пък би могло да се компенсира с цифровизация и роботизация на част от работата в избрани браншове. Това е процедура в задграничните мегакомпании, която изисква много промени, с цел да се ползва и у нас.

Допълнителните образования и квалификации пък си остават „ скъпите
бонуси “, безапелационни са специалистите, тъй като образованието, спомагателният опит и познания прави служащия функционален и много мечтан.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР