Иновативен начин да се справят с липсата на кадри прилагат

...
Иновативен начин да се справят с липсата на кадри прилагат
Коментари Харесай

Деца на служители от русенска фирма работят в нея през летните месеци

Иновативен метод да се оправят с неналичието на фрагменти ползват в русенска компания за произвеждане на бои. Деца на чиновници от предприятието работят в цеховете през летните месеци. Те са удовлетворени, че изкарват джобните си пари, а работата е съобразена с възрастта и квалификацията им.

23 младежи е наела на минималната заплата за два месеца русенска компания за бои и лакове. Мярката е предизвикана от дефицита на фрагменти в химическата индустрия, а работата, която те правят е да слагат етикети на готовата продукция. Младите хора са заети на 7-часов работен ден, имат регламентирани почивки, даже реализират по-висока продуктивност от нашите чиновници, споделя мениджърът „ Човешки запаси " на сдружението Венцислава Петрова. Добавя, че от Инспекцията по труда в Русе са им съдействали да наемат толкоз доста младежи.
Венцислава Петрова-мениджър „ Човешки запаси " - компания за бои и лакове: Миналата година взехме решение да опитвам и да запълним част от свободните си позиции с деца на наши чиновник, имам предвид младежи сред 15 и 17 годишна възраст, които през лятото по този начин или другояче са свободни. Родителите също са супер удовлетворени, тъй като знаят къде са техните деца, не са на улицата или пред компютрите.
Наемането на младежи дава опция на компанията да пусне през лятото своите чиновници в отпуск и взема решение казуса с неналичието на служащи по време на лятната им акция.

16-годишният Атанас Великов учи в икономическата гимназия в Русе и счита да продължи след време във Военно-морското учебно заведение. Сега обаче е решил да изкара джобните си пари.
Атанас Великов: Не съм търсил друга работа, тук си ми харесва.Как минава 7-часовия работен ден?Симона Михова: С музика, занимания, приказваме си, обсъждаме разнообразни тематики и времето минава бързо.
Най-ентусиазираните младежи са декларирали предпочитание да работят до 14 септември. Повечето от тях се надяват и през идващото лято да могат да бъдат наети на същото място и да се срещнат още веднъж в същия състав.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР