Иновативен хирургичен метод, който се практикува само от няколко хирурзи

...
Иновативен хирургичен метод, който се практикува само от няколко хирурзи
Коментари Харесай

Безплатни консултации в София с топ хирург, лекуващ диабет с операция

Иновативен хирургичен способ, който се практикува единствено от няколко хирурзи по света, оказва помощ на пациенти с диабет вид 2 да преборят заболяването. В 95% от случаите се реализира ремисия и се стопира приемът на инсулин, показва доктор Турул Демирел, който ползва новия способ в Турция От него към този момент са се възползвали стотици пациенти, измежду които и няколко от България. На 23 февруари доцент Демирел ще съветва гратис в София пациенти, които се интересуват от новаторското лекуване. Той идва у нас по покана на Здравен информативен център „ Медикъл Караджъ “, в границите на самодейността им да дават достъп на българските пациенти до най-съвременните способи в медицината, като си партнират с едни от най-хубавите лечебни заведения и експерти от целия свят.
Над 500 000 души в България страдат от диабет, а към 90% от тях са с диабет вид 2. Обичайното лекуване при тази диагноза включва верен хранителен и двигателен режим, медикаменти за диабет и инсулин. При към 15-20% от засегнатите обаче не се реализира предстоящият надзор на кръвната захар с класическия лековит протокол. Недобрият надзор на диабета води до прогресивни увреждания в органите на човешкото тяло и е честа причина за бъбречна непълнота, ампутации на крака, инфаркт и инсулт.
Доскоро Е. М. от Пловдив е била една от тях – дългогодишна диабетичка, с кръвна захар достигаща до 17 ммол/л, макар одобряваните лекарства и ограничаващия режим. Миналата година с помощта на „ Медикъл Караджъ “ научила за доктор Демирел и в края на октомври е оперирана при него в Турция. В момента кръвната й захар варира в диапазона 4,8 – 5,5, освен това без всевъзможни лекарства, а за няколко месеца от интервенцията до момента е свалила и 50 кг от тежестта си. Твърди, че решението да се подложи на интервенцията е едно от най-правилните в живота ѝ.
Операцията при диабет вид 2 е подобаваща за пациенти на възраст сред 18 и 70 години, при които болестта е диагностицирано преди повече от 2 години и които не съумяват да управляват добре равнището на кръвна захар със общоприетото лекуване, изяснява доктор Турул Демирел. Тя не се ползва при хора с диабет вид 1 и такива, които сполучливо управляват заболяването с медикаментозно лекуване.
Видът на интервенцията се избира съгласно съответния случай, само че най-новият способ, прилаган съответно при диабет вид 2, се назовава „ илеална интерпозиция “ и към момена се ползва в няколко страни по света - Бразилия, Япония, Индия, Америка, Италия и Турция. Представлява „ изместване “ на червата, при което по доста по-мощен метод спрямо всички медикаменти и инсулин се отстраняват вредите върху бета-клетките, които стоят в основата на захарния диабет. Операцията е лапороскопска и се прави през 6 дребни отвора, без прорез на корема. 85% от пациентите се изписват от болничното заведение изцяло самостоятелни от инсулина. При 10% от тях медикаментозното лекуване се понижава и стопира в границите на няколко месеца. При 5% от оперираните се понижава използването на инсулин и се реализира по-добър надзор на кръвната захар.
Пациентите, които се интересуват от новия способ, имат опция да проведат безвъзмездна консултация с доктор Турул Демирел в София.
От безплатните съвещания могат да се възползват и пациенти със затлъстяване, които се интересуват от хирургично разрешаване на казуса. Т. нар. бариатрична хирургия се предлага на пациенти с показател на телесната маса над 35, които не могат да отслабнат с диета и физически извършения. Прилагат се разнообразни способи, които се основават на понижаване размера на стомаха или угнетяване усвояването на хранителни субстанции. Решението дали хирургията е подобаваща за даден пациент и какъв способ да се употребява наложително се взема от висококвалифициран експерт.
За безвъзмездна консултация с доцент Турул Демирел на 23 февруари можете да се запишете на телефоните на „ Медикъл Караджъ “: 0879 977 401 или 0879 977 402.
Пациентите с диабет би трябвало да разполагат с резултатите от следните проучвания:
HbA1C – Гликиран хемоглобин
Кръвна захар (на гладно и след хранене)
Инсулин (на гладно и след хранене)
C Peptid (Ц пептид) – на гладно и след хранене
Aнти – GAD
IAA
ICA


Етикети:
Предишна Случайна вест Следваща ОЩЕ ОТ Здравеопазване  Ловешката болница няма да спре работа Ловешката болница няма да спре работа  Общинските лечебни заведения от цялата страна излизат на митинг на 15 януари Общинските лечебни заведения от цялата страна излизат на митинг на 15 януари  Болницата за наркозависими в София остава без постройка Болницата за наркозависими в София остава без постройка  Европа гледа все по-строго към мръсния въздух в България Европа гледа все по-строго към мръсния въздух в България  Държавата ще помогне на общинските лечебни заведения в подмяна на преструктуриране Държавата ще помогне на общинските лечебни заведения в подмяна на преструктуриране Интервю Още Боян Петров пред Actualno.com: Пирин е украшение, което желаят да дадат на олигарсите (ВИДЕО)
Екип на Actualno.com съумя да поговори с огромния български алинея..
Кметът на Стара Загора: Гордея се с бизнеса, който има Стара Заго Зам.-кметът на Благоевград: В новия бюджет максимален е делът за о Васил Едрев: Община Айтос е финансово постоянна, благодаря на съве Хасан Азис: Готови сме с планове за над 600 млн. лева коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image Зодиите с максимален шанс през 2018 год...
Със започването на Новата година започва и шанса за представителите на някои зодии. Те ще реализират задачите си съвсем без никакви усили...
Полицейските синдикати: Утре обсъждаме вре... Рики Мартин се омъжи Мобилни пунктове ще събират остарели гуми в с... Протестът " за " Истанбулската спогодба: Ст... НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Дневен хороскоп за 12 януари
Овен Този петък е целесъобразно да разпуснете оптимално, само че дано това бъде съобразено със здравословните правила на почивката. Има...
Гледахте НА ЖИВО: Буря от митинги в София Туск на български: Няма по-достойни от вас... Елена Поптодорова срина Плевнелиев и Борис... Пиян руснак отиде с танка си до магазина з... НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Валери Симеонов се закани, че Пирин е са...
Третото държавно управление на Бойко Борисов занапред почва да работи за развиване на зимния туризъм. Това разгласи вицепремиерът Валери Симеонов...
Българска социалистическа партия внася вота на съмнение сама, не била... Новините: Най-важното за деня, 11 януари С министър-председател, който би могъл да... Природозащитниците за проблема " Пирин ": Може...  www.expert.bg  Данъчните запечатаха обекти в Боровец, Банско и Разлог Данъчните запечатаха обекти в Боровец, Б...  Прокуратурата желае повишаването на водата да бъде анулирано Прокуратурата желае повишаването на водат...  7 невероятни обстоятелството за положението на Джеф Безос, най-богатия човек на планетата 7 невероятни обстоятелството за положението на Дже...  Знаете ли коя е най-късата и коя - най-дългата улица в България? Знаете ли коя е най-късата и коя - най-д...  www.iwoman.bg  BBC хвали българското кисело мляко BBC хвали българското кисело мляко  Не чакай повече, направи го през днешния ден Не чакай повече, направи го през днешния ден  Ти я научи по какъв начин да спре да те обича Ти я научи по какъв начин да спре да те обича  Ален Делон: Дори когато обичам жена, се усещам самичък Ален Делон: Дори когато обичам жена, се...  http://www.sportlive.bg  Григор Димитров: Усещам, че съм направил решителната крачка Григор Димитров: Усещам, че съм направил...  Локомотив (Пловдив) няма нищо общо с професионален клуб Локомотив (Пловдив) няма нищо общо с про...  Мачовете по малкия екран през днешния ден (12.01.2018) Мачовете по малкия екран през днешния ден (12.01.2018...  Новият в Левски значи трансфер на един от любимците на почитателите Новият в Левски значи трансфер на еди... Интервю Още Боян Петров пред Actualno.com: Пирин е украшение, което желаят да дадат на олигарсите (ВИДЕО)
Екип на Actualno.com съумя да поговори с огромния български алинея..
Кметът на Стара Загора: Гордея се с бизнеса, който има Стара Заго Зам.-кметът на Благоевград: В новия бюджет максимален е делът за о Васил Едрев: Община Айтос е финансово постоянна, благодаря на съве Хасан Азис: Готови сме с планове за над 600 млн. лева Нови Най-четени Най-коментирани Пил таксиджия блъсна 18-годишно момче в Пловдив... 23 0 ВАП стачкува повишаването на водата... 34 0 Национална агенция за приходите запечатва обекти в Боровец, Банско и Разлог... 59 0 На концерт на KRAFTWERK с 3D очила... 52 0 Шеф на компания измина 800 км, с цел да пребие неудовлетворен клиент (ВИДЕО)... 90 0 Дневен хороскоп за 12 януари 5904 0

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР