Иновативен биоцид за дезинфекция на въздуха и различни повърхности, създаден

...
Иновативен биоцид за дезинфекция на въздуха и различни повърхности, създаден
Коментари Харесай

Препарат за дезинфекция с нано сребро пази от болнични инфекции и COVID-19, пръска се веднъж на месец |

Иновативен биоцид за стерилизация на въздуха и разнообразни повърхности, основан въз основата на нано сребро, е високо ефикасен освен против бактерии, гъби и спори, само че и срещу разпространението на COVID-19. 

Продуктът беше показан на събитие на Българската асоциация по микробиология, проведено от нейния ръководител проф. Тодор Кантарджиев.

Той може да бъде употребен за всички болнични пространства, операционни зали, родилни отделения, коронавирус зони, триажни зони и коли за спешна помощ. Със същия триумф с нано сребро могат да се обработват и тъкани: да вземем за пример медицински маски, престилки и дрехи.

Това, което го прави неповторим, в съпоставяне със в този момент съществуващите бактерициди е, че е задоволително да се употребява един път на 30 дни. Специална 3D машина с ултразвукова мембранна технология автоматизирано прави фина мъгла от нано сребро, която отмерено се популяризира в цялото дезинфекцирано помещение. Чрез наносребърната мъгла се дезинфекцират 100% от повърхностите и предметите от всички страни в цялото помещение, а това подсигурява и дълготрайната успеваемост на биологичния препарат.

Биоцидът от нано сребро може да се окаже доста ефикасен в битката против вътреболничните инфекции, които засягат сред 4 и 10% от приетите в болница пациенти в развитите страни. В България този % е още по-висок, като най-често се следи в отделенията по реанимация и е причина за гибел в 10% от случаите (според европейската статистика).

Иновативният биоцид за стерилизация съставлява колоиден разтвор в дейонизирана вода на интензивно вещество- частици нано сребро с големина<35nm като среброто в разтвора е 1,9%. Продуктът е минал проучвания и тествания в „ Национален център по заразни и паразитни заболявания ”, доказваши неговата успеваемост върху бактериални и гъбични варианти, както и COVID- 19.

Сред лечебните заведения, които към този момент употребяват новаторската технология за стерилизация в своите операционни блокове, са СБАЛ по детски заболявания „ Проф. доктор Иван Митев ” ЕАД в София, УМБАЛ „ Св. Георги ” в Пловдив, МБАЛ Търговище и други
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР