Innolith са разработили първата в света литиева батерия с плътност

...
Innolith са разработили първата в света литиева батерия с плътност
Коментари Харесай

Нова батерия обещава 1 000 км пробег на електромобилите с едно зареждане

Innolith са създали първата в света литиева батерия с компактност на заряда от 1 000 Wh на кг, което ще разреши на електрическите автомобили да изминават по над 1 000 километра с един заряд.

Швейцарската софтуерна компания твърди още, че батерията им употребява по-евтини акумулатори и не се възпламенява толкоз елементарно, колкото останалите.

Новата технология има още един плюс: Innolith твърди, че тяхната батерия деградира надалеч по-бавно и може да запази до 50% от своя потенциал след 50 000 цикъла на зареждане и разреждане.

Алън Грийншийлдс, ръководител на компанията, изяснява, че пробивът идва след години на изследване на всички аспекти на неорганичените електролити. " Липсата на органични материали, извънредно значимо за стабилността на продукта, отстранява основен източник на риск и химическа неустойчивост ", изяснява той.

Разбираемо, фирмите крие техническите детайлности към новата технология. Редица съперници се пробват да подобрят доста батериите, само че към този момент без триумф.

Innolith счита да пусне продукта си на пазара след сред три и пет години, като в началото производството ще бъде в Германия. По-късно ще бъдат подписани лицензионни съглашения с фирмите, които създават акумулатори и електрически автомобили.
 До 3 години в България ще има до 15 000 зарядни станции за електрически автомобили
До 3 години в България ще има до 15 000 зарядни станции за електрически автомобили

Мартин Хаджистойков, създател и основен изпълнителен шеф на eCars, пред money.bg
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР