Инжинери от Националния изследователски технологичен университет МИСиС се занимават интензивно с разработка

...
Инжинери от Националния изследователски
технологичен университет МИСиС се
занимават интензивно с разработка
Коментари Харесай

В 2020-а година Русия с безпилотно летящо такси?

Инжинери от Националния изследователски технологичен университет МИСиС се занимават интензивно с разработка на прототип на летящо такси. По предварителни оценки, апаратът би трябвало да е на линия през 2020-а година. Проектът за него е по поръчка на съветската компания “Бартини ”. В момента работите над проекта, съсредоточени в центъра за създаване на прототипи с висока сложност “Кинетика ”, към този момент са към края си, а летателен уред първообраз на бъдещото аеротакси към този момент се тества.

В работата си аеротаксито ще употребява три принципа - електротяга, преносимо крило и вертикално политане и кацане. След излитането винтовете на апарата се преместват последователно от отвесно в хоризонтално състояние и машината лети като аероплан.

“В нашия електролет сме реализирали функции на куатрокоптер и на „ летящо крило “ - по този начин нареченият конвертоплан ”- изяснява техническият шеф на “Бартини ” Виталий Салатов. - “Изполваме и тъй наречените резултат на Бартини за увеличаване тягата на винтовете. Те са ситуирани по двойки, имат изключително железно обкръжение и се въртят в разнообразни направления. Корпусът е направен от полимерни материали, осите са стоманени, зареждането е с литиево-йонни батерии. Масата на прототипа е към 60 кг, а скороста на летене към 200 км/ч. Апаратът се управлявае дистанционно, излитането му и летенето става с помоща на четирите “крила ”, всъщност сдвоените винтове, закрепени на подвижни оси. Точно това е и резултатът на Бартини, наименуван в чест на италианския авиоконструктор ”.

Разработчиците на плана са уверени, че аеротакситата ще се търсят доста. Нужда от въздушно пътешестване има освен в големите градове, сковани от задръстванията, само че и в селската околност, където за качеството на пътищата, ако изобщо ги има, има доста да се желае.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР