Инженерно проучване, поръчано от италианския магистрален оператор „Аутостраде пер л’Италия”

...
Инженерно проучване, поръчано от италианския магистрален оператор „Аутостраде пер л’Италия”
Коментари Харесай

Компанията оператор на моста в Генуа от година знаела за проблемите му

Инженерно изследване, поръчано от италианския магистрален оператор „ Аутостраде пер л’Италия” предходната година, предизвестило за положението на обгърнатите в бетон носещи кабели, така наречен ванти, на рухналия по-рано тази седмица мост Моранди в Генуа, съобщи „ Ройтерс”, като се базира на информации на италианските вестници „ Стампа” и „ Република”.

Холдингът „ Аутостраде пер л’Италия”, следен от инфраструктурната група Атлантия, е оператор на сектора от автомагистрала А10, свързваща френската граница с Генуа. Мостът „ Моранди”, който рухна, беше част от тази автомагистрала.

Проблеми със оборудването са зародили малко след неговото създаване през 1967 година Някои от носещите кабели са били укрепени през 90-те години на предишния век, споделиха специалисти.
В Италия на следващия ден е ден на печал в памет на жертвите от сриването на моста в Генуа Продължава издирването на изчезналите
Последното изследване е било направено през ноември предходната година. В него се установи, че вантите на сектора от моста, който по-късно рухна, са реагирали на осцилация по метод, който не отговарял на упованията, и че това налагало още инспекции. Според проучването тази особеност на реакцията на кабелите на осцилация може да е била обвързвана с разяждане на метала на някои кабели.

Една от особеностите на моста е, че неговите кабели са " опаковани " с бетон, което прави доста мъчно оценяването на тяхното фактически положение.

Цитираните италиански ежедневници показват, че компанията „ Аутостраде пер л’Италия” е оповестила през май търг на стойност 20 милиона евро за подсилване кабелите на моста, които не са били подсилвани от близо 20 години.

Засега компанията „ Атлантия” не е коментирала информациите на двете издания, които се базират на проучване на инженери от миланския Политехнически университет.

„ Аутостраде пер л’Италия” твърди, че е проверявала положението на моста на всеки три месеца, както би трябвало по закон, и е правила спомагателни инспекции, като е наемала външни специалисти.

В. " Стампа " написа още, че към този момент се работи по план, който да замести рухналия мост. Той би могъл да бъде приключен следващата година и да коства 100 милиона евро. Ще има две платна във всяка посока, които ще са по-широки от досегашните две платна на моста „ Моранди”, плюс спешно платно.

Падналият мост в Генуа В Италия на следващия ден е ден на печал в памет на жертвите от сриването на моста в Генуа Продължават избавителната интервенция и евакуацията на жители в Генуа Европейска комисия подсети на италианските популисти: Рим получава милиарди за пътища Заради нещастието край Генуа: Извънредно състояние в Италия за 12 месеца Мостът „ Моранди ” – значим, само че и сбъркан още на чертожната дъска Търсене, печал и въпроси без отговор след нещастието в Генуа (ОБЗОР) Вратар оцеля по знамение при сриването на виадукта в Генуа Не се удостоверява информацията за оживял български водач от нещастието в Генуа Потвърдена е гибелта на 31 души в сриването на моста край Генуа Италианско издание: Български водач на тир се е избавил по знамение в Генуа Съотборник на Гълъбинов се разминал на 10 минути от нещастието в Генуа Виадукт се срути в Генуа (ВИДЕО)
По материали от БТА
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР