Инженерно проучване, поръчано от италианския магистрален оператор Аутостраде пер л'Италия

...
Инженерно проучване, поръчано от италианския магистрален оператор Аутостраде пер л'Италия
Коментари Харесай

Инженерно изследване от 2017-а предупредило за нестабилност на моста Моранди

Инженерно изследване , поръчано от италианския магистрален оператор Аутостраде пер л'Италия предходната година, предизвестило за положението на обгърнатите в бетон носещи кабели, така наречен ванти, на рухналия по-рано тази седмица мост Моранди в Генуа , съобщи Ройтерс, като се базира на информации на италианските вестници " Стампа " и " Република ".

Холдингът Аутостраде пер л'Италия, следен от инфраструктурната група Атлантия , е оператор на сектора от автомагистрала А10, свързваща френската граница с Генуа. Мостът Моранди, който рухна, беше част от тази автомагистрала.
 Генуа мост покруса Gulliver/Getty Images
Проблеми със оборудването са зародили малко след неговото създаване през 1967 година Някои от носещите кабели са били укрепени през 90-те години на предишния век, споделиха специалисти.

Проучването е било направено през ноември предходната година.

Засега компанията Атлантия не е коментирала информациите на двете издания, които се базират на проучване на инженери от миланския Политехнически университет.-->
 Рухналият мост Моранди БГНЕС
Аутостраде пер л'Италия твърди, че е проверявала положението на моста на всеки три месеца, както би трябвало по закон, и е правила спомагателни инспекции, като е наемала външни специалисти. В изследването от ноември 2017 година се установи, че вантите на сектора от моста, който по-късно рухна, са реагирали на осцилация по метод, който не отговарял на упованията, и че това налагало още инспекции. Според проучването тази особеност на реакцията на кабелите на осцилация може да е била обвързвана с разяждане на метала на някои кабели.

Една от особеностите на моста е, че неговите кабели са " опаковани " с бетон, което прави доста мъчно оценяването на тяхното фактически положение.

Цитираните италиански ежедневници показват, че компанията Аутостраде пер л'Италия е оповестила през май търг на стойност 20 милиона евро за подсилване кабелите на моста, които не са били подсилвани от 90-те години на предишния век.
 мост Генуа Итаия покруса Guliver/Getty Images
В. " Стампа " написа още, че Аутостраде пер л'Италия и Атлантия към този момент работят по план , който да замести рухналия мост . Той би могъл да бъде приключен следващата година и да коства 100 милиона евро. Ще има две платна във всяка посока, които ще са по-широки от досегашните две платна на моста Моранди , плюс спешно платно.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР