Инженерните разработки са новост на технологичния пазар в светаFormula Student

...
Инженерните разработки са новост на технологичния пазар в светаFormula Student
Коментари Харесай

ТУ-София подготвя трети болид за състезание в Холандия

Инженерните разработки са оригиналност на софтуерния пазар в света

Formula Student е един от сполучливите студентски планове на Технически университет-София (източник: ТУ-София)

Отборът на Технически университет – София Formula Student приготвя трети български спортен болид за конкуренцията Formula Student  Netherlands (FSN). Международното съревнование, в което вземат участие тимове от над 100 университета от целия свят,  ще се състои от 7-ми до 11-ти юли т.г. на писта Assen, където се организират и кръговете от F1 и Mоto GP.

В момента тимът на ТУ-София приготвя трета версия на първия български спортен болид, която усъвършенства модела от сезон 2018. В болида са вложени доста инженерни разработки, които са оригиналност на софтуерния пазар у нас и по света.

Formula Student е един от сполучливите студентски планове на Технически университет-София. Мотивирани студенти от разнообразни факултети на университета преди четири години образуваха тима, който проектира и осъществя първообраз на спортен болид.

В болида са вложени доста инженерни разработки, които са оригиналност на софтуерния пазар у нас и по света (източник: ТУ-София)

За втора поредна година тимът се класира и за интернационалното студентско съревнование FS ImechE (Institution of mechanical Engineers), което е част от сериите Formula Student. Провежда се на писта от календара на F1 – Силвърстоун,  Англия, и е най-утвърденото европейско съревнование в областта на инженерното обучение.

Надпреварата цели да развива предприемачески и новаторски хрумвания у младите  инженери, а също по този начин предизвиква повече младежи да стартират кариера в инженерството. Всяка година на Силвърстоун вземат участие повече от 100 тима от целия свят.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР