Инженерите в Масачузетския технологичен институт са разработили система за разпознаване

...
Инженерите в Масачузетския технологичен институт са разработили система за разпознаване
Коментари Харесай

в САЩ изобретиха система за наблюдение на хората през стени

Инженерите в Масачузетския софтуерен институт са създали система за различаване на придвижванията благодарение на радио сигнали през стени. Учените са почнали работата си през 2013 година и досега са създали стратегия RF-Pose, способна да употребява невронната мрежа, с цел да разпознае ситуацията на крайниците на индивида и позата му през стената.

RF-Pose излъчва радиовълни през всевъзможни трудности и трансформира отраженията в 3D модел. Невронната мрежа разрешава да се покаже динамичното придвижване на фигурата на човек. Програмата е способна да се учи благодарение на фотоси, които изобразяват разнообразни разновидности на придвижвания и пози (например отваряне на порти, ставане, ходене).

Както описа ръководителят на плана Дина Катаби, RF-Pose може да се употребява за разбор на държанието на хората с заболяването на Паркинсон, множествената склероза и мускулната дистрофия. Също по този начин, технологията може да се употребява за основаване на системи за сигурност в домове за възрастни хора или избавителни интервенции.

Специалисти от Масачузетския софтуерен институт ще показват изобретението на Конференцията за компютърно зрение и различаване на устройства в Съединените щати.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР