Инженерите в Citroën очевидно са хвърлили доста усилия в проектирането

...
Инженерите в Citroën очевидно са хвърлили доста усилия в проектирането
Коментари Харесай

Изобретиха очила против прилошаване по време на път


Инженерите в Citroën явно са хвърлили много старания в проектирането на прозореца новия артикул, който може да усъвършенства автомобилното ни или самолетно преживяване.

Oчилаta, наречени Seetroën от производителя на автомобилната марка, няма да ни завоюват стилови точки, само че от компанията

настояват, че очилата ще отстранен всяко неразположение, обвързвано с пътуването. Най-често тези неразположения включват гадене, световъртеж, заглъхване на ушите .

Когато един пасажер гледа през прозореца нормално тези недоволства са по-редки, защото тогава чувствата за придвижвания нормално се корелират вярно. Постоянното гледане в телефона или таблета по време на път е съществена причина за прилошаване .

И по този начин, по какъв начин е допустимо едни очила да облекчат казуса?

Рамките са цялостни с течност и са създадена по технология, наречена Boarding Ring, създадена от едноименната компания. Очилата се състоят от четири цялостни с течност пръстени, които с помощта на гравитацията симулират ъгъла и придвижванията на хоризонта, тъй че придвижванията, следени пасажерите, които ги носят, да съответстват с това, което вътрешното ухо долавя.

Шофьорите нямат този проблем, защото мозъкът им получава доста повече информация за посоката на придвижване.

Учените не са напълно наясно, за какво на някои им прилошава, а на други – не, както и за какво някои просто „ израстват “ прилошаването. Вероятно става въпрос за еволюция – какво тъкмо сме наследили от предците си.

Свързани публикации.. Морска болест - по какъв начин да облекчим недоволствата? 0 Морска болест ще се лекува с електричество 0 Защо ни става неприятно при пътешестване? (видео) 0

За благополучие, производителите споделят, че не е нужно очилата да се носят през цялото пътешестване. След

слагането им, в случай че гледаме имобилен обект, като смарт телефон или книга, лишава към 10 до 12 минути, с цел да може мозъкът да позволи възприятието за замаяност и гадене.

За почти 95% от популацията, носенето на тези очила би трябвало да отстрани неразположението по време на път с транспортно средство.

Цената им се дефинира на 115 щатски $, което е доста по-скъпо от изпиването на хапче срещу гадене, само че се допуска, че и действието им е по-сигурно. Тъй като продуктът е нов, към момента очилата не се оферират в България и не е ясно каква ще бъде цената им тук.

Може

да видите какво съставляват във видеото

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР