Инженерите от завода за трансмисии на Ford в Кьолн-Нил, заедно

...
Инженерите от завода за трансмисии на Ford в Кьолн-Нил, заедно
Коментари Харесай

Ford награди за технология с приложение за 3D печат

Инженерите от завода за трансмисии на Ford в Кьолн-Нил, дружно с проучвателен екип, са произвели меден инструмент благодарение на 3D принтер, който разрешава на синхронизиращите пръстени да бъдат термично закалени при 820 градуса по Целзий по изключително постоянен метод. Ford към този момент призна това особено инженерно достижение в Кьолн с тазгодишната премия за технология на Хенри Форд (HFTA) в региона „ Производство “.

От 1981 година Ford годишно връчва премията на чиновници на Ford Motor Company, които имат извънреден принос за софтуерното водачество на компанията посредством нововъведения. С създаването си инженерите от Кьолн дават нова софтуерна основа - екипът на Ford в този момент употребява материал като мед за първи път в процеса на 3D щемпел. Вместо от 10 елементи, инструментът се състои единствено от една част и към този момент не е належащо да се запоява.

Синхронизиращите пръстени, направени по този метод за трансмисията на Ford Transit, са доста по-здрави и се характеризират с по-малко изхабяване. И клиентите на Transit печелят от това - под формата на осезаемо по-прецизен комфорт при превключване. Все отново водачът на Форд Транзит превключва скоростите десетки пъти при всяко едно пътешестване. Особено в трафика за доставки броят на промените на предавките бързо се умножава неведнъж.

„ Изправени сме пред особено предизвикателство, защото медта не е един от материалите, които нормално се употребяват за 3D принтиране “ - изяснява Стефан Цимерман, началник на производството и систематичния инженеринг във фабриката за скоростни кутии в Кьолн - „ Но нашият екип беше решен да се оправи с сложната задача. С решението, което в този момент намерихме, ние виждаме ясно преимущество за нашите клиенти, което прави осезаема разлика при ежедневното потребление на Ford Transit, както и за по-дълъг интервал от изгода. "

Ford Pro употребява новаторската технология за произвеждане на Transit от предходната година. В бъдеще тя може да играе още по-голяма роля и да се употребява и за идващото потомство електрически транспортни средства. Производството на авточасти и индустриални принадлежности благодарение на 3D щемпел понижава отпадъците и усъвършенства въглеродния отпечатък на индустриалния развой. Необходимото електричество се генерира от възобновими източници, в това число от огромни слънчеви системи на покривите на фабричните халета в Кьолн.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР