Инженерите от отборът на Mercedes във Formula 1 помогнаха в

...
Инженерите от отборът на Mercedes във Formula 1 помогнаха в
Коментари Харесай

Инженерите от Mercedes във F1 бързи и в медицината. За по-малко от 100 часа създадоха решение за дихателни апарати

Инженерите от тимът на Mercedes във Formula 1 помогнаха в превръщането на апарат за налягане в уред, който оказва помощ при дишане на пациенти с ковид, оповестява CNN.

Те сплотиха старания с медици в Лондон, с цел да създадат устройства, които заместват респираторите и могат да бъдат създавани бързо.

В момента има дефицит на респиратори и това може да се окаже решаваща помощ, както за лекари, по този начин и за пациенти.

Апаратът, който основава непрестанно налягане в дихателните пътища е преконструиран от съществуващо (неспоменато) устройство за по-малко от 100 часа и към този момент е предложен за приложимост на Агенцията за по надзор на медикаментите и продуктите в опазването на здравето във Англия.

Устройството към този момент е употребявано в лечебни заведения в Китай и Италия в битката им с огнищата на ковид и е помогнало да се реуцира потребността от респиратори с до 50%, за които има дефицит в редица страни, в това число и Обединеното Кралство.

" Тези устройства ще ни оказват помощ да спасим животи, като подсигуряват, че респираторите ще бъдат употребявани за най-тежките случаи ", споделя професор Мервин Сингър от University College London Hospitals (UCLH).

Апаратите оказват помощ на пациентите, като поддържат дихателните им пътища отворени и усилват количеството на кислорода, който навлиза в белите им дробове.

100 от новите машини ще бъдат тествани в клинични изследвания на UCLH.

Анди Коуел, шеф на отдела за мотори и задвижващи сили в тимът на Mercedes-AMG във Formula 1 съобщи, че е горделив, че тимът му има опцията да взе участие в изработката на сходни устройства за толкоз малко време.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР