Инженерите на StorDot разработват технология за по-безопасни и самолекуващи се

...
Коментари Харесай

Предлагат технология за „самолекуващи“ се батерии


Инженерите на StorDot създават технология за по-безопасни и самолекуващи се батерии(снимка: StoreDot)

Израелската компания StoreDot сътвори технология за самовъзстановяване на акумулаторни кафези, която разрешава по-дълъг живот на батерията и по-добра продуктивност на електрическия автомобил.

Новата система може да разпознава неефективните акумулаторни кафези и краткотрайно да ги изведе от употреба, с цел да ги поправи, без това да въздейства на продуктивността на електрическия автомобил.

Технологията на StoreDot е способна да разбере по кое време клетката на батерията прегрява или не работи съгласно предстоящото – и да я изведе краткотрайно от приложимост, до момента в който бъде поправена. Това освен усъвършенства продуктивността на автомобила, само че също по този начин оказва помощ да се предотвратят натрупването на топлота в акумулатора и евентуални проблеми с сигурността, заради прегряване.

„ За нас в StoreDot е значимо да насърчаваме световното разпространяване на електрически транспортни средства, тъй че всички да можем да живеем в по-чист свят с нулеви излъчвания “, разяснява доктор Дорон Майерсдорф, основен изпълнителен шеф на StoreDot.

„ Тази най-нова патентована технология е неповторим метод за ремонт на обособени кафези или групи от кафези, когато те са в употреба, [и] е поредна стъпка към саморемонтиращите се електрически транспортни средства “, добавя той.

Основната разработка на израелската компания е система за рисково бързо зареждане на акумулатори. Покрай това обаче тя основава и други нови механизми за поддържане на положителното здраве на акумулаторите, в това число за мониторинг, диагностика, трансформация.

Една от технологиите ѝ включва 50% по-бързо зареждане на акумулатори, които се чака да бъдат подготвени за доставка на автомобилни производители като колегата вложител Daimler до 2024 година Очаква се към 2028 година компанията да пусне на пазара твърдотелни акумулатори с рискова компактност, подготвени за всеобщо произвеждане.

Твърдотелните акумулатори се сочат като обещаваща технология за електрическата подвижност, тъй като се зареждат по-бързо, устоят по-дълго и нерядко са по-леки.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР