Инженерът Рюбен Брюер презентира робот, който може успешно да заменя

...
Инженерът Рюбен Брюер презентира робот, който може успешно да заменя
Коментари Харесай

Може ли робот да замени катаджиите?

Инженерът Рюбен Брюер презентира робот, който може сполучливо да заменя полицейските чиновници. Роботът е кадърен да ревизира шофьорски книжки, да преглежда колата и да слага шипове пред колелата, написа БГНЕС.
Брюер е конструирал робота по задание на Американския институт SRI. Творението му е предопределено да стане медиатор сред полицията и спираните от тях притежатели на коли. С помощта на камера и достъп до базата данни, " Робокоп " може да ревизира документи, да инспектира коли и даже да задържа нарушителите, които се пробват да избягат, като хвърля остри шипове на пътя. В това време водачите виждат на екран лицето на чиновник, с който споделят отдалечено.
Роботът е инсталиран на телескопично рамо, излизащо от полицейската кола. Брюер отбелязва, че основаването на подобен медиатор е провокирано от статистиката - американски служители на реда годишно стопират 17 милиона водачи, освен това за повече от 195 000 притежатели на коли е употребена физическа мощ. Инженерът признава, че устройството ще помогне да се защитят и водачите от патрони на полицията.
" При такова рисково взаимоотношение е време да сложим робот сред хора, които няма да пострадат ", сподели Брюер.
Плановете на инженера са по-нататъшно рационализиране на робота, което ще му разреши " да се трансформира в същински служител на реда ", написа 24СМИ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР