Инж. Златев сподели пред журналисти, че дружеството продължава да се

...
Инж. Златев сподели пред журналисти, че дружеството продължава да се
Коментари Харесай

Управителят на „Градски транспорт” инж. Злати Златев: Търсим начин да си увеличим приходите

Инж. Златев показа пред публицисти, че сдружението продължава да се бори с финансовите си усложнения. Заплатите на водачите са към 1200 – 1300 лв. чисто, само че към момента имат дефицит на фрагменти. Според него, общината би трябвало да намерения за по- висока отплата за пенсионерските карти, защото частта, която се изплаща на сдружението от общината е прекомерно дребна. „ Намалихме всички разноски до най-малко, разхода на горивото сме понижили, имаме едни устройства, които мерят подаваното гориво от горивната помпа ”, съобщи той, само че към момента търсят метод да усилят приходите. Той не разяснява повдигането на цената на билетчето.

Относно новите машинки в рейсовете, той съобщи, че доста постоянно не работят, и, че доста хора се възползват от този факт. „ Казват – ами аз пуснах 1 лева, но машинката не ми даде билет – е едно от най- постоянно срещаните оправдания на недобросъвестни пасажери ”. По мотив амортизацията и честите поправки на машинките, той разяснява, че от „ Тасруд ” ще дадат по-компетентен отговор.

„ Сега в действителност ни улесниха новите артерии, които се пуснаха, в този момент проблеми с градската зона съвсем нямаме. Няма и закъснения, даже в пиковите часове. Съвсем по различен метод се движат рейсовете, няма към този момент тапи, макар че по кръговите кръстовища се получават тапи ”, по този начин инж. Златев разяснява новите поправки и стартирането на новоизградения бул. „ Левски ”. „ Кръговите би трябвало да бъдат разширени, няколко пъти приказвах с проектантите, да се разширят, само че какво ще стане не знам ”, посочи той, по отношение на проблематичното минаване на рейсовете по кръговите кръстовища в града.

Управителят съобщи още, че търсят незабавно водачи и имат сериозен дефицит. Случва се даже да има и пропуснати курсове, когато някои от водачите се разболеят и няма кой да ги замести. „ Имаме към 16 дами, които са водачи и почтено казано, са по-добри водачи. Търся метод да пропагандирам дами, с цел да съумея да ги накарам да дойдат и да работят при нас ”, разяснява инж. Златев казусът с квалифицирани водачи.

Стана ясно още, че едвам към 50% от рейсовете във Варна ще бъдат с климатици в летните жеги.
Геновева Михайлова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР