Инж. Веселин Димитров и инж. Ясен Ишев коментираха в сутрешния

...
Инж. Веселин Димитров и инж. Ясен Ишев коментираха в сутрешния
Коментари Харесай

Опасни ли са виадуктите в България?

Инж. Веселин Димитров и инж. Ясен Ишев разясниха в утринния блок на Нова телевизия в какво положение са виадуктите в България след нещастието с моста в Генуа.

Припомняме ви, че през вчерашния ден министър председателят Бойко Борисов разпореди на министрите Николай Нанков и Ивайло Московски да предложат решение, което да дава опция ремонтите на мостовете по пътната и транспортна инфраструктура да се осъществят по едно и също време.

„ Трагедията с моста в Генуа е ужасна, разяснява инж. Веселин Димитров. Един мост се проектира, с цел да е в техническа редовност в продължение на 100 години, разясни той.

„ Важно е строителството, значимо е и поддръжката на един мост “, сподели от своя страна и инж. Ясен Ишев. „ Мостът е живо оборудване, той се движи – той диша, прави разнообразни типове придвижвания “, добави той.

„ За страдание нашите уреди изобщо не са поддържани, от както са строени. Едва през 2013 година стартира ремонтът на някои от тях. В момента се ремонтират три виадукта “, заяви инж. Ишев.

Експертите успокоиха, че все пак няма риск и у нас да се случи сходна покруса, като тази в Генуа.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР