Инж. Николай Дренчев от Възраждане с остър коментар за посещението

...
Инж. Николай Дренчев от Възраждане с остър коментар за посещението
Коментари Харесай

Инж. Николай Дренчев от Възраждане с остър коментар за посещението на посланика на САЩ в СВР

Инж. Николай Дренчев от Възраждане с изострен коментар за визитата на посланика на Съединени американски щати в СВР, оповестиха от пресцентъра на партия „ Възраждане.

Инж. Николай Дренчев е един от учредителите на Възраждане. От първия конгрес на партията в гр. Плиска през 2014 година до момента е неин учредителен секретар. Той е офицер - боен водач на изтребител МиГ-23 МЛД.

„ Вие сте колония, без държавност, без достолепие! " - това е невербалното обръщение на изключителния и пълномощен дипломат на Съединени американски щати в България. По информация в медиите Н. Пр. Херо Мустафа е посетила Служба „ Военно разузнаване " (СВР). Информацията е удостоверена и със фотоси, на които гордо се усмихва Министърът на защитата от служебния кабинет на президента Румен Радев и управлението на СВР.

В дипломацията, във военното дело и в разузнаването невербалните послания тежат повече от вербалните. В случая, в който посланика на Съединени американски щати посети военното ни разузнаване, са забъркани и липса на дипломация, и военните - в това число военният министър, който не е боен, а посланик, и ръководителят на службата.

Писано е в антична книга, че се поставя Божието - Богу, а кесаревото - кесарю.

Приемите, малките екрани, прессъобщенията, светкавиците на фотографите... - те се поставят на дипломатите. Те са тези, които оповестяват провежданите политики. Те са лъскавата фасада. Зад нея би трябвало да са скрити службите, осигуряващи нашата сигурност. Те би трябвало да са невидими. Трябва да работят в тишина. Допустимо е да се знае, че съществуват. И то единствено тъй като съществуването им не може да се отхвърли. И нищо повече. Подобно на именитите ГРУ и CIA, нашето военно разузнаване би трябвало да е обгърнато с безмълвие и митове. Победите му не би трябвало да се честват с фанфари, неуспехите му би трябвало да се посрещат с безмълвие и издръжливост. Така би трябвало. Така се е предписание и по този начин би трябвало да се прави.

Днес обаче сме очевидци на жестоко „ дипломатическо " (и никога „ дипломатично " ) вмешателство в работата на разузнаването ни!

Не е ново посланието, че американският дипломат се изживява като генерал-губернатор на територията, маркирана на картата като България. Не е ново и че хората, призвани да пазят достойнството и достолепието на пагона и Родината се държат коленопреклонно и през глава показват васалното си поклонение.

Интересният въпрос през днешния ден е: Какъв проблем накара Херо Мустафа и антуражът й да изоставен „ Козяк " и да посетят на крайници военното ни разузнаване?

Проблемите пред американците, в които са забъркани и нашите военни, евентуално са доста - от „ войната " в Афганистан до „ демократизирането " на Ирак, където България участваше в „ обединенията на искащите ". И още два огромни български проблема, неизбежно попаднали във фокуса на осведомените: „ самоубийството " на ст. л-т Тодор Манчев и „ загубата на ориентация " на м-р Терзиев. И в двата случая сме очевидци на сериозен напън следствието да се претупа и прекара през най-удобната версия.

Със сигурност са съществени проблемите пред американската администрация, с цел да се наложи такова рисково посещаване на нашето разследващо ведомство. Какви са - към този момент не знаем, може единствено да предвиждаме. Но скоро ще разберем. Защото „ всичко скрито ще стане очевидно ". А тогава на предателите - горко им!

По данни, достигнали до Възраждане, на тази среща не са били обсъждани дейности срещу Възраждане. Такива дейности са били разисквани по друго време и на друго място, където чиновниците на метрополията са изразили извънредно неодобрение от обстоятелството, че многомесечната разработка на ДАНС против Възраждане в последна сметка е дала единствено комични резултати.

Днес Възраждане ще изпрати писмо до Министъра на външните работи с искане Херо Мустафа да бъде отзована от България и неотложно екстрадирана, защото дейностите й съставляват опасност за националната ни сигурност.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР