Инж. Лукаш Вагенкнехт, член на Сената на чешкия парламент, подаде

...
Инж. Лукаш Вагенкнехт, член на Сената на чешкия парламент, подаде
Коментари Харесай

Чешки сенатор със сигнал до прокуратурата за ТЕЦ-а на Доган

Инж. Лукаш Вагенкнехт, член на Сената на чешкия парламент, подаде през вчерашния ден сигнал до Софийска градска прокуратура, обвързван с неподходяща договорка на чешката държавна компания ЧЕЗ в България, оповестява фондация Антикорупционен фонд (АКФ).

Сигналът е за подозрения за общи икономически закононарушения (съзнателно подписване на неизгодна договорка и безстопанственост), закононарушения по работа (нарушаване на служебни отговорности и потребление на служебно положение), както и подозрения за отбягване на налози в огромни размери.Съмненията по отношение на осъществените покупко-продажби по продажбата на „ Топлоелектрическа централа Варна “ ЕАД в края на 2017 година на компания „ Сигда “ ООД, без никакъв опит в енергетиката, към този момент са били изложени и пред Прокуратурата на Чешката република.

Месеци след продажбата, свързаната с някогашния транспортен министър и дълготраен началник на Пристанище Варна Данаил Папазов компания, е добита от почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган.Разглеждането на обстоятелствата по договорката от прокуратурата „ е в полза на одобряване върховенството на правото и общите Европейски полезности и е в интерес, както на чешките, по този начин и на българските жители и данъкоплатци, “ написа инж. Вагенкнехт в сигнала си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР