Инж. Дончо Атанасов, член на управителния съвет на Агенция Пътна

...
Инж. Дончо Атанасов, член на управителния съвет на Агенция Пътна
Коментари Харесай

АПИ не иска да я въвличат в политически разправии

Инж. Дончо Атанасов, член на управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура ", се опълчи на това АПИ да бъде въвличана в политически разправии.

Дончо Атанасов посрещна водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, Елена Йончева и други депутати социалисти при внасянето на настояването им за осъществяване на разбор на проби от 46 точки от четири български автомагистрали.
 Българска социалистическа партия предлага да заплати разбора на 46 проби от 4-те автомагистрали
Българска социалистическа партия предлага да заплати разбора на 46 проби от 4-те автомагистрали

Ако не връщат 40% от бюджета на властта, пътищата ще са изрядни, сподели Йончева

" Има пътни сектори, които са строени преди 30 години, други са ремонтирани преди 15, други - преди 10 . Една огромна част от правите, в това число и по новите автомагистрали, някои прави са минали към този момент и гаранционния интервал ", сподели Атанасов.

Той дефинира като неуместни изказванията, че компаниите връщат 40% от цената на бюджета за пътната настилка на ръководещите, защото на Балканския полуостров строителите оферират най-ниските цени.

Той регистрира, че по чисто публични данни АПИ строи по 3 100 000 евро на километър за разлика от Сърбия, където е 5 млн. евро на километър.

" Никога и по никакъв мотив ние не сме нарушавали качеството на българските пътища ", безапелационен е той, като регистрира през последни 3-4 години са построени 350 км на автомагистралите, рехабилитирани са хиляди километри пътища.
 Шефът на
Шефът на " Трейс груп " дал на сина си да изследва асфалта на пътя палач?

Нанков удостовери, че е вероятен спор на ползи

Той е безапелационен, че АПИ не се опасява и не тормози от никакви инспекции, от който и да било , тъй като организацията работи по два съществени закона - Законът за пътищата и Законът за устройство на територията. Тези два закона дават нормативната база и указват кой може да прави инспекции, по кое време и по какъв метод.

Атанасов чака да се излъчи експертна група от адвокати, икономисти и инженери, които в един професионален спор да търсят законови, нормативни и механически дейности, с които да се резервира престижа на България.

" Трейс груп " трансферира отговорността за плана край Своге на АПИ

В писмо до медиите

Припомняме, на 6 ноември 2018 година от Българска социалистическа партия упорстваха за техническа експертиза на проблематичните пътища. Още същия ден от АПИ дефинираха някогашния началник на организацията за ръководител на Дончо Атанасов да проверява самичък себе си - той ръководеше организацията, когато са правени въпросните поправки на пътищата.

За техническа експретиза на пътищата се заприказва след злополуката край Своге, когато на място починаха 17 души, а по-късно жертвите доближиха до 21. Тогава редица специалисти сложиха под подозрение дали пътят е построен както е било по проект, а проверяващите взеха три типа проби.

Малко по-късно получиха отговор от АПИ. В отговор Нинова съобщи, от АПИ хвърлят прахуляк в очите и че е неуместно да не може да се прави инспекция на към този момент издигнат път. Левите не са съгласни строителят самичък да дефинира коя лаборатория да го ревизира.

На идващия ден от столетницата прецизираха, че желаят инспекция на пътищата, строени и ремонтирани по време на трите мандата на Бойко Борисов, а не 40 години по-рано.

Проверка на пътя край Своге откри, че в пътя е имало варовик - наличие, което не се вписва във формулата за пътна настилка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР