Инициираме този брифинг, тъй като ние от Възраждане още на

...
Инициираме този брифинг, тъй като ние от Възраждане още на
Коментари Харесай

Петър Петров: Най-правилната формула за намаляване войната по пътищата е увеличение на санкциите

Инициираме този брифинг, защото ние от Възраждане още на 25 октомври внесохме законопроект за промени в Наказателния кодекс, визирайки нарастване на глобите " отнемане от независимост “ – завишаване както на долните граници, по този начин и нарастване на максимумите на наказванията във всички тези случаи на ПТП, при които има тежки последствия и гибел за почтени български жители. Това сподели депутатът от " Възраждане “ Петър Петров на брифинг пред публицисти, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус “ .

" Това са случаите на приложимост на алкохол, на нарктотични субстанции, недееспособност, шофиране с висока скорост и във всички тези случаи е породена гибел или междинна и тежка телесна щета “.

Ние считаме, че най-правилната формула за реакция на обществото против тези тежки като последствия действия, е фрапантно нарастване на глобите, сподели Петров. " Именно по тази причина още на 25 октомври внесохме Законопроект, който да разреши нарастване на тези наказания. Предлагаме и една нова глоба, която е краткотрайно прекъсване от придвижване и краткотрайно лишаване на МПС за интервал от 1 до 2 година, когато водачът е заловен след приложимост на алкохол и опиати. Защото считаме, че даже и по някаква причина водачът да получи условно наказване, нещо което ние отстраняваме с нашия законопроект, той не би трябвало да бъде позволен до пътя и по този начин се понижава опцията да направи още веднъж същото нещо “.

Имаме позитивно мнение по нашия законопроект от Прокуратурата на Република България и от Министерство на вътрешните работи. " За страдание той още не е прегледан в Правната комисия на Народното събрание. Постигнахме единодушие с господин Чолаков идната сряда този законопроект да бъде прегледан в незабавен порядък “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР