Инициираме промени в Закона за туризма, за да се развива

...
Инициираме промени в Закона за туризма, за да се развива
Коментари Харесай

Ангелкова: Водата по Черноморието ни е чиста

Инициираме промени в Закона за туризма, с цел да се развива браншът. Обсъждаме тези промени от близо две години. Вицепремиерът Валери Симеонов също е осведомен с тях, обсъждани са и с него. Това сподели в утринния блок на БТВ министърът на туризма Николина Ангелкова.

Тя отхвърли обвиняванията на Симеонов, че пази ползите на наследници на мутренски групировки, като уточни, че Министерството на туризма съблюдава българското законодателство. Това са изказвания, които нямат нищо общо с действителността. Това което желаеме и двамата, е да развиваме българския туризъм. Очевидно той схваща нещата по метода, по който ги прави, ние работим, по този начин, че да съблюдаваме българското законодателство, съобщи Ангелкова.

Ангелкова отхвърли да даде съответен отговор нейната политика или тази на Валери Симеонов поддържа държавното управление. Политиката на кабинета е стабилно развиване на българския туризъм и това се потвърждава с растежа през последните години. Туристическият артикул е извънредно мъчно да бъде позициониран на пазара и може да бъде опустошен единствено с няколко дейности, акцентира министърът.

Нямам обяснние за акциите на Симеонов в Слънчев бряг. За мен е значимо да се вършат инспекции и в случай че има нарушавания на законодателството, да се носи отговорност, добави Ангелкова.

Тя посочи, че по информация на Министерството на околната среда и водите са направени повече от 43 инспекции, като са тествани всички пречиствателни станции по българското Черноморие. Всички проби, които са взети, демонстрират че няма замърсяване и нерегламентирано заустване в Черно море, сподели още Николина Ангелкова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР