Инициативният комитет за спиране на кариерата край село Куртово Конаре

...
Инициативният комитет за спиране на кариерата край село Куртово Конаре
Коментари Харесай

Протест пред Министерството на енергетиката заради кариерата край Куртово Конаре

Инициативният комитет за прекъсване на кариерата край село Куртово Конаре провежда митинг пред Министерството на енергетиката от 12.30 ч.
 
От комитета оповестяват, че за находище „ Куртово Конаре “ има дадена концесия за рандеман на мраморизиран варовик на българска компания. Наред с нея на находището рандеман реализира и друго сдружение, което няма концесия, само че през 2018 година е доставило на държавната Топлоелектрическа централа „ Марица Изток 2 “ варовик от находището за близо 8,2 млн. лева
 
Според основателите на митинга този рандеман е противозаконен, като става със единодушието на концисионера и на процедура се получава свръхдобив.
 
„ Вместо да приключи тази противозаконна активност и самата концесия, министерството на енергетиката, което от една страна е регулатор на активността, а от друга – покупател на противозаконния рандеман посредством държавната Топлоелектрическа централа, си затваря очите “, се споделя в декларацията на комитета от Куртово Конаре. Оттам са внесли сигнали до Главната прокуратура и до Европейската комисия.
 
Организаторите се надяват Министерството на енергетиката да спре концесията и грабежа на двете компании.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР